Năstase, nevinovat în dosarul "brăţărilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Dispunem Neînceperea Urmăririi Penale - NUP - faţă de Năstase Adrian şi Iosif Dan, deputaţi, Talpeş Ioan şi Nicolaescu Sergiu, senatori, Bivolaru Gabriel şi Tender Ovidiu". Este

"Dispunem Neînceperea Urmăririi Penale - NUP - faţă de Năstase Adrian şi Iosif Dan, deputaţi, Talpeş Ioan şi Nicolaescu Sergiu, senatori, Bivolaru Gabriel şi Tender Ovidiu". Este rezoluţia argumentată de către două procuroare de la secţia de Urmărire penală şi criminalistică din PÎCCJ, în dosarul "brăţărilor dacice".

"S-a procedat la audierea persoanelor care au dat iniţial declaraţii în cauza instrumentată la nivelul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, referitoare la implicarea deputaţilor Năstase Adrian şi Iosif Dan, a senatorilor Talpeş Ioan şi Nicolaescu Sergiu şi a lui Bivolaru Gabriel şi Tender Ovidiu, în valorificarea de obiecte de patrimoniu, respectiv de brăţări dacice", spune rezoluţia Parchetului.

"Fiind audiat, Tudor Viorel a declarat că, în cursul anului 2005, pe perioada arestului preventiv, l-a cunoscut pe Omar Hayssam, ocazie cu care <> .

În ce priveşte brăţările dacice, Omar Hayssam ar fi afirmat că, în perioada 2002-2004, a cumpărat prin intermediul lui Dan Iosif, de la Ceia Iulian, un număr de cinci brăţări dacice şi alte obiecte de patrimoniu, pe care le-ar fi făcut cadou lui Adrian Năstase, Talpeş Ioan, unui demnitar din Bagdad şi ministrului apărării al Republicii Yemen", se mai arată în rezoluţie. În cele din urmă, procurorii au constatat că "relatările persoanelor audiate se bazează pe zvonuri, şi nu pot servi ca probe concludente".

Rezoluţia Parchetului General confirmă, odată în plus, declaraţia dată de Iulian Ceia ziarului nostru: "Dosarul ăsta nu a fost cu brăţări, ci cu Adrian Năstase".

Adrian Năstase: "S-a tras în mine cu gloanţe oarbe"

Fostul premier Adrian Năstase (deputat PSD) ne-a declarat: "Pe mine nu m-a surprins decizia de NUP, ci implicarea mea în această acţiune.

Din păcate, eu leg această implicare de un anumit moment politic din 2005 (n.r. - candidatura pentru şefia Camerei Deputaţilor). Această soluţie a Parchetului General este încă o confirmare a faptului că gloanţele trase de actuala putere în direcţia mea s-au dovedit a fi gloanţe oarbe".

De acelaşi autor, pe aceeaşi temă:

Brăţările "dacice"- scumpe, dar imposibil de autentificat

Războiul brăţărilor s-a mutat la Academie

Nicu Haj arată cum se fabrică obiecte "antice" pentru muzee

"Analize de la Cambridge contrazic interpretarea celor de la Bucureşti!"

"Dosarul brăţărilor, făcut pentru înfundarea lui Năstase"

Declaraţie-şoc a expertului guvernului în afacerea "Brăţările dacice": "Nu am calitate de expert!"

Bijutierul care a lucrat "brăţările dacice" a mai fabricat şi un "colier medieval"

Concluzia IGP: Brăţările nu sunt copii sau falsuri contemporane

Greutatea kosonilor daţi în urmărire, egală cu cea a brăţărilor dispărute

"Metalul din brăţări nu este aur de 24 de carate"

Operaţiunea "Brăţările dacice din aur", o afacere cu multe semne de întrebare

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite