Năstase, acuzat că a dat mită pentru Dana

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anticorupţie. Năstase a venit însoţit de avocatul Gheorghe Diaconescu, cel care îl reprezintă şi în dosarul "Zambaccian". De această dată, Năstase a fost citat pentru a da declaraţii

Anticorupţie. Năstase a venit însoţit de avocatul Gheorghe Diaconescu, cel care îl reprezintă şi în dosarul "Zambaccian". De această dată, Năstase a fost citat pentru a da declaraţii într-un alt dosar, în care a fost pus sub învinuire pentru dare de mită, în anul 2000, în momentul numirii lui Ioan Melinescu la şefia Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor. Năstase este acuzat că l-a numit pe Melinescu în funcţie pentru a se face pierdut raportul, înregistrat la Oficiu în 1999, privind traseul celor 400.000 de euro din contul Danei Năstase, care ar fi provenit din vânzarea unor bijuterii de către deja celebra mătuşă Tamara omului de afaceri Alexandru Bittner. Adrian Năstase a venit, la DNA, la primele ore ale dimineţii, pentru a se feri de ochii presei. La 9.45, deputatul PSD deja părăsea în trombă sediul DNA, într-un autoturism Mercedes.
Avocatul lui Năstase a refuzat să spună despre ce dosar este vorba, precizând doar că este altul decât "Zambaccian". Adrian Năstase este urmărit penal şi în dosarul "Zambaccian" pentru luare de mită, în această cauză fiind pusă sub învinuire şi Dana Năstase pentru complicitate la aceeaşi infracţiune. De altfel, procurorii anticorupţie fac verificări pe numele deputatului PSD şi în urma unui denunţ formulat de Fănel Pavalache, care a susţinut că, pentru a ocupa funcţia de consilier guvernamental la Secretariatul General al Guvernului, i-ar fi dat lui Năstase peste 1 miliard de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite