Nana Mouskouri, în concert la Sala Palatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nana Mouskouri (77 de ani), una dintre cele mai îndrăgite cântăreţe din toate timpurile, revine după trei ani în România, la invitaţia UNICEF, al cărei ambasador este din 1993, pentru a susţine un concert live la Sala Palatului din Capitală.

„Sunt fericită să cânt pentru prima dată în România, unde am mai fost ca reprezentant UNICEF, dar fără a susţine vreun concert. Despre spectacolul de duminică nu vreau să dezvălui nicio surpriză. Este un cadou pentru publicul meu drag", ne-a declarat artista.

Timp de cinci decenii, Nana a sedus şi atins corzile sensibile ale milioanelor de fani din întreaga lume, fiind unul dintre cei mai premiaţi artişti în viaţă. Graţie vocii sale, sincerităţii cu care s-a exprimat pe scenă, dar şi a colaborărilor pe care le-a avut cu unii dintre cei mai cunoscuţi artişti ai lumii - Gheorge Zamfir, Julio Iglesias, Harry Belafonte -, cântăreaţa caree şi-a ascuns timiditatea în spatele ochelarilor a vândut de-a lungul carierei peste 400 de milioane de discuri.

Ambasadoare UNICEF, fost parlamentar european până în 1999, ea a armonizat perfect cariera muzicală cu cea socială şi politică. Concertul pe care‑l susţine live pe 4 decembrie, de la ora 20.00, la Sala Palatului, este un pretext pentru a sprijini UNICEF în demersurile sale, o parte din sumele încasate din acest spectacol urmând să fie donate organizaţiei. „Lucrez la UNICEF pentru a ajuta copiii din lumea largă să aibă o viaţă mai bună. Toţi au dreptul la educaţie, la o viaţă normală şi sănătoasă", ne-a mărturisit ea.

Şi-a donat pensia Greciei

Şi, pentru că prima vizită la noi în ţară, cea din 2008, a însemnat participarea artistei la o gală caritabilă a UNICEF, cu o zi înaintea concertului, Nana Mouskouri participă la un dineu unde un număr de companii greceşti vor dona suma de 4.500 de euro pentru fondurile necesare transformării Maternităţii Judeţene Călăraşi într-un veritabil spital de copii.

Nana surprinde ocazional şi cu alte gesturi caritabile. Chiar dacă locuieşte în Elveţia, ea nu şi-a uitat originile greceşti şi, în urmă cu un an, şi-a donat pensia la bugetul de stat al Greciei. Despre situaţia actuală a ţării unde s-a născut, Nana declară profund afectată: „Peste tot se vorbeşte despre situaţia ţării în care m-am născut. Aud tot felul de poveşti, iar oamenii sunt foarte porniţi împotriva Greciei. E înfricoşător şi dureros pentru mine. Nimeni nu-şi doreşte ca ţara lui să fie batjocorită. E frustrant şi foarte trist ceea ce se petrece."

"Lucrez la UNICEF pentru a-i ajuta pe copiii din lumea largă să aibă o viaţă mai bună. Toţi au dreptul la educaţie, la o viaţă normală şi sănătoasă.''
Nana Mouskouri artistă

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite