Nămeţii îngroapă din nou Maramureşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nămeţii îngroapă din nou Maramureşul
Nămeţii îngroapă din nou Maramureşul

Pasul Gutâi a fost blocat din cauza zăpezii care a căzut în ultimele 24 de ore. Şoferii care nu au avut maşinile echipate pentru iarnă au avut surpriza să constate că iarna s-a întors în Maramureş.

Traficul pe DN 18 în pasul Gutâi a fost blocat ieri, din cauza zăpezii abundente, care a căzut în ultimele 24 de ore. Un tir care nu era pregătit pentru circulaţia în condiţii de iarnă a blocat drumul pentru mai bine de trei ore, după ce a derapat, astfel că mai mulţi şoferi au rămas blocaţi în trafic. După mai multe ore de ninsoare abundentă, stratul de zăpadă a ajuns la 50 de centimetri, iar firmele de deszăpezire au întârziat să scoată utilajele de curăţare dintr-un motiv justificat: contractul lor a expirat la această dată.
 
Oamenii rămaşi în trafic s-au arătat foarte nemulţumiţi, arătând că şi în aceste condiţii, utilajele ar fi trebuit să fie în trafic, la deszăpezit. „Ninge de ieri întruna, zăpada a ajuns la o jumătate de metru. De ieri avem utilaje în trafic, la această oră se împrăştie material antiderapant cu cinci autobasculante şi avem două autofreze care înlătură zăpada de pe carosabil”, a precizat Mircea Pop, directorul secţiei Maramureş de la Drumuri Naţionale. Zăpada a mai creat probleme şoferilor, care au crezut că a venit primăvara şi au renunţat la cauciucurile de iarnă, şi în Pasul Prislop, dar şi pe Cavnic, unde de asemenea, a nins abundent.

Filtru la Baia Sprie

Azi dimineaţă, poliţiştii de la Serviciul Poliţiei Rutiere Maramureş au instituit un filtru la ieşirea din Baia Sprie spre Sighetu Marmaţiei, pe DN 18, iar maşinile de mare tonaj au fost redirecţionate pe trasee ocolitoare, dacă nu au fost pregătite pentru circulaţia în condiţii de iarnă. „Pentru a preveni alte blocaje în trafic, poliţiştii rutieri recomandă şoferilor ce conduc maşini de mare tonaj  rute ocolitoare”, a precizat comisarul Voichiţa Zehan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş. 

Cavnicul a fost blocat ieri

Şi la Cavnic, zăpada a creat dificultăţi în trafic. Mai mulţi şoferi au fost nevoiţi să se întoarcă din drum, deoarece lipsa utilajelor de deszăpezire şi ninsoarea abundentă a făcut ca stratul de zăpadă ce s-a aşternut să treacă de o jumătate de metru. „Am fost obligat să mă întorc din drum, pentru că nu s-a mai putut înainta şi niciun utilaj de deszăpezire nu era pe traseu”, spune un şofer care a vrut să ocolească pasul Gutâi şi s-a aventurat pe Cavnic.

Contract expirat

Societatea Drumuri şi Poduri Maramureş, care a câştigat licitaţia pentru deszăpezire, a avut un contract cu Consiliul Judeţean Maramureş în valoare de 7.660.000 de lei, care însă a expirat în 15 martie. Potrivit contractului, această perioadă se poate prelungi în funcţie de necesităţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite