Toate NUP-urile ori SUP-urile date lui "Raducanoiu doi", luate din nou la verificat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iustin Covei si dosarele lui lucrate la Parchetele din raza de actiune a tatalui sau - pe mana procurorilor bucuresteni

Procurorii Ministerului Public verifica modul in care Parchetele de pe raza Curtii de Apel Craiova au solutionat cauzele penale in care a fost cercetat fiul unui judecator craiovean de la Curtea de Apel Craiova, care a fost implicat la inceputul saptamanii intr-un accident rutier. Potrivit comunicatului de presa al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), aceste verificari se fac prin intermediul procurorilor Sectiei de indrumare si control, infiintata la inceputul acestui an de procurorul general Ilie Botos, pentru verificarea NUP-urilor si SUP-urilor dispuse de anchetatori in peste 270 de mii de dosare penale. Magistratii procurori vor verifica astfel toate "cauzele penale solutionate de Parchetele din raza Curtii de Apel Craiova", in care a fost cercetat Iustin Covei. Decizia de verificare a tuturor acestor cauze apartine "conducerii Ministerului Public" si a fost luata ca urmare a sesizarilor aparute in mass-media in urma accidentului rutier. Precizam ca modul in care au fost efectuate cercetarile la locul accidentului rutier s-a soldat, in urma unei anchete administrative, cu demiterea sefului Serviciului Politiei Rutiere Craiova, inspectorul principal Dumitru Paraschiv. Stradania autoritatilor in a-l scoate si de aceasta data basma curata pe "fiul unui judecator craiovean" si "nepotul unui procuror doljean", sanctionata deocamdata doar cu mutarea lui Paraschiv intr-o functie de executie la sectia 5 a politiei craiovene, se pare ca va conduce la descoperirea mai multor complicitati in ascunderea adevarului, prin traficarea influentei.
Infractiuni din copilarie, dosare cu NUP
Iustin Covei a inceput sa aiba de-a face cu colegii tatalui si unchiului inca din 3 aprilie 2002, cand a spart parbrizul unui autoturism Oltcit pentru ca soferul "se uitase urat". Atunci politistii de la Sectia 4 Politie Craiova au intocmit pe numele sau primul dosar penal pentru comiterea infractiunii de distrugere. Dosarul n-a ajuns insa pe masa judecatorilor craioveni, procurorii dispunand neinceperea urmaririi penale dupa ce proprietarul si-a retras plangerea. Pe 29 mai 2003, Iustin Covei s-a ales cu un nou dosar penal, de data aceasta pentru conducerea fara permis a unui autoturism BMW neinmatriculat. Dosarul se afla, alaturi de primul, la Parchetul de pe langa Judecatoria Craiova, dar si in acesta procurorii au decis neinceperea urmaririi penale, Iustin Covei fiind sanctionat cu o simpla amenda de 3 milioane de lei: "Atunci s-a apreciat ca invinuitul este minor, elev si la prima abatere. In plus, el a mers cu autoturismul prin cartier, deci nu a iesit in trafic", a declarat Dragos Valcu, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Craiova.
"Va dezbrac, ca nu stii cine e tata"
Pe numele tanarului "printisor" a mai fost intocmit un dosar penal, in urma cu numai cateva saptamani, mai precis pe 18 ianuarie 2004. Atunci, Iustin Covei a provocat scandal intr-un bar din cartierul craiovean Sarari. Oamenii legii de la Sectia 3 de Politie Craiova care s-au deplasat la fata locului pentru a-l calma pe tanarul recalcitrant au fost intampinati cu injuraturi si amenintari de genul "va dezbrac, ca voi nu stiti cine e tata...". El a fost transportat in cele din urma la sectia de politie, unde i s-a intocmit dosar penal pentru lovire si distrugere. Dosarul a fost trimis la Parchetul local Craiova, dar in acest timp Iustin Covei a facut si el reclamatie pentru ca ar fi fost lovit si injurat de politisti. Acum dosarul se afla pe masa judecatorilor de la Parchetul Judetean Dolj, unde, potrivit procurorilor, "este in curs de solutionare". Pentru ultraj asupra unui politist, Covei risca sa-si petreaca cinci ani in spatele gratiilor. Se pare insa ca nici infractiunea comisa de Iustin Covei in urma cu cateva zile nu-l va potoli pe noul "Raducanoiu" al Craiovei. Asta pentru ca, potrivit unor surse din cadrul Ministerului Public, se incearca intocmirea unor acte care sa certifice ca Iustin Covei ar avea probleme psihice, deci lipsa de discernamant. Caz in care nu ar raspunde in fata legii. In plus, victimele care se aflau in Opel-ul lovit de autoturismul lui Covei si-au retras deja plangerea impotriva acestuia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite