NUP in dosarul "Stenogramelor PSD"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai plimbat dosar din ultimul an, cel al "Stenogramelor PSD", s-a dovedit a fi un simplu foc de paie. Conform unor surse judiciare, procurorii DNA au decis: neinceperea urmaririi penale in

Cel mai plimbat dosar din ultimul an, cel al "Stenogramelor PSD", s-a dovedit a fi un simplu foc de paie. Conform unor surse judiciare, procurorii DNA au decis: neinceperea urmaririi penale in acest caz, intrucat nu se confirma savarsirea unor fapte de coruptie, iar dovezile, practic, nu exista. Rezolutia de neincepere a urmaririi penale a fost data pe 28 noiembrie. Conform documentului, "nu s-a confirmat existenta nici unei stenograme", singurul martor care sustine ca ar fi vazut casetele inregistrate fiind Florin Hozoc. Aceasta solutie vine la numai cateva zile dupa ce decizia Parchetului General de incepere a urmaririi penale pe numele fostului ministru al justitiei Rodica Stanoiu si al lui Florin Georgescu in acest dosar a fost infirmata, din lipsa totala de probe. Odata cu infirmarea solutiei, toate actele de urmarire penala efectuate pana in acel moment au devenit nule, dosarul fiind, practic, luat de la "zero". Scandalul stenogramelor s-a declansat in campania electorala din 2004, transformandu-se in scurt timp in dosar penal la Parchetul General, trimis la PNA dupa numai cateva zile, fiind indicii de comitere a unor fapte de coruptie. Odata cu transformarea PNA in departament in cadrul Parchetului General, dosarul stenogramelor "s-a mutat" , din nou, la DNA. In acest dosar au fost audiate mai multe persoane din cadrul PSD, care au negat vehement inregistrarea sedintelor partidului.
Audiat la Parchetul General, fostul ministru al transporturilor, Miron Mitrea, nu a exclus ca stenogramele sa fie rezultatul unor "tradatori" din interiorul PSD.
A fost audiat si directorul agentiei de presa "Romnet", Florin Hozoc, cel care a publicat stenogramele, dar care a refuzat sa divulge "sursa" documentelor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite