NEAMŢ: Şomerii de la Ga Pro Co Chemicals revin la muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
NEAMŢ: Şomerii de la Ga Pro Co Chemicals revin la muncă
NEAMŢ: Şomerii de la Ga Pro Co Chemicals revin la muncă

Cei 500 de oameni disponibilizaţi recent vor avea de lucru de luna viitoare

La nici o lună de la pierderea serviciului, persoanele care au rămas fără loc de muncă în disponibilizărilor dispuse de societatea Ga Pro Co Chemicals (fosta Azochim) Săvineşti primesc o veste bună. Conducerea societăţii intenţionează să cheme din nou oamenii la lucru în luna iunie, întrucât a găsit oportunităţi de repornire a producţiei urmare a ultimelor măsuri luate de Ministerul Industriilor.

„Prevederea ca în această vară să folosim doar gaz metan intern, ca şi scăderea preţului gazului cu 8 procente ne ajută mult să reluăm producţia. Pentru producerea de amoniac foloseam o combinaţie de gaz de import din Rusia cu gaz din România, dar gazul de import era dublu ca preţ faţă de cel autohton”, a declarat directorul general al societăţii săvineşetene, Marin Terpeziceanu.

Repornesc instalaţiile de amoniac şi de uree

Într-o primă fază, până la jumătatea lunii iunie, vor fi rechemate în jur de 200 de persoane pentru repornirea instalaţiei de amoniac. „Cu cei aproape 200 de oameni pe care i-am mai păstrat după disponibilizări vor ajunge la 400 de angajaţi. În faza a a doua, pentru producţia de uree, o să mai avem nevoie de 300 de oameni”, a mai adăugat directorul general. 
Producţia este pentru comenzi externe întrucât „piaţa internă e ”, după cum a precizat şeful combinatului.
Ca perspectivă, dacă vânzările vor decurge bine, la finele lunii august-început de septembrie se va trece şi la producţia de azotat de amoniu sau nitrocalcar. 

„Această decizie constituie o adevărată gură de oxigen care menţine societatea pe piaţa de îngrăşăminte. Cred că o contribuţie la măsurile de relaxare luate de Guvern au contribuit şi sindicatele prin mişcările revendicative susţinute în primăvară”, adeclarat Ioan Zaharia, liderul Cartel Alfa Neamţ.

  
În luna mai a acestui an, 520 de salariaţi fuseseră disponibilizaţi deoarece holdingul InterAgro, patronul combinatului, a considerat că nu poate susţine producţia în condiţiile preţurilor tot mai mari ale gazului metan, materia primă pentru produsele unităţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite