NEAMŢ: Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
NEAMŢ: Revista presei locale
NEAMŢ: Revista presei locale

Principalele subiecte din presa locală.

Pensii europene în Neamţ
La Casa Judeţeană de Pensii Neamţ au fost depuse 240 de cereri de acordare de pensii comunitare, în perioada 2008 - mai 2009. Dintre acestea, 160 au fost depuse în România şi 80 în ţări membre ale Uniunii Europene. Cererile au ca rezultat 35 de decizii de pensie comunitară, dintre care 13 au fost puse în plată. Cea mai mică indemnizaţie este de 1,16 milioane de lei vechi, iar cea mai mare este de 12,15 milioane de lei vechi.
Sursa: Monitorul de Neamţ

Fulgerele au lăsat două sate fără electricitate

Sătenii din două localităţi ale judeţului au petrecut o noapte în beznă după ce au rămas fără curent electric. Este vorba de localnicii din satele Secu şi Izvoru Alb, aparţinând oraşului Bicaz. În urma ploilor căzute în noaptea de 30 mai şi a descărcărilor electrice, a fost afectată parţial o linie de medie tensiune cu patru posturi de transformare din satele Secu şi Izvoru Alb.
Sursa: Realitatea media

Prelungire a termenului de depunere a cererilor pentru subvenţionarea zootehniei
 
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va primi cereri pentru plăţile naţionale directe complementare în sectorul zootehnie până pe data de 15 iunie, inclusiv. Decizia a fost luată de ministrul Agriculturii - Ilie Sârbu, care a prelungit astfel sesiunea de primire a cererilor cu două săptămâni.

Sursa: Realitatea media
 

Grevă japoneză la Garda de Mediu

Salariaţii Gărzii de Mediu Neamţ vor fi, astăzi, în grevă japoneză. Acţiunea este organizată de Sindicatul Naţional al Gărzii de Mediu. Sindicaliştii solicită măriri salariale, un spor de 10% pentru serviciul de permanenţă şi mai multe bilete de odihnă.
Sursa: Ziarul de Roman

Cât de otrăvite sunt legumele şi fructele din comerţ?

Inspectorii sanitar-veterinari au prelevat probe de la legumele şi fructele din comerţ, pentru a determina concentraţia de nitriţi, nitraţi şi reziduuri de pesticide. Pentru probeleme de igienă, de depozitare sau pentru absenţa documentelor care să dovedească originea produselor, au fost aplicate amenzi în valoare de 57.000 de lei.
Sursa: Ceahlăul

„Nu vreau să mor trădător de patrie“

Cristofor Balan, în vârstă de 83 de ani, din Ţibucani, condamnat pe nedrept pentru dezertare, cere instanţei să-l reabiliteze. În plus, el are pretenţii de 100.000 de euro de la statul român. Condamnarea la patru ani de închisoare corecţională şi la plata a 500 de lei cheltuieli de judecată a fost pronunţată la 28 februarie 1951, după ce Cristofor Balan a plecat, cu bilet de voie, să îşi viziteze fratele aflat în spital.
Sursa: Ceahlăul

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite