NATO cere întăriri în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comandantul suprem pentru operaţiuni al NATO, generalul James Jones, a recunoscut că Alianţa a fost surprinsă de amploarea violenţelor din sudul Afganistanului şi a cerut aliaţilor să ofere

Comandantul suprem pentru operaţiuni al NATO, generalul James Jones, a recunoscut că Alianţa a fost surprinsă de amploarea violenţelor din sudul Afganistanului şi a cerut aliaţilor să ofere întăriri pentru forţele din zonă, argumentând că următoarele săptămâni ar putea fi hotărâtoare în lupta împotriva talibanilor.
Potrivit generalului Jones, comandanţii din teren au nevoie de câteva sute de militari în plus, ca şi de elicoptere şi avioane. La rândul său, comandantul trupelor britanice din Afganistan, generalul Ed Butler, a declarat că forţele din această ţară fac faţă unor confruntări "de o intensitate extraordinară", mai mare decât în Irak, scrie AFP. După extinderea misiunii de pace a NATO din Afganistan în sudul ţării, acum o lună, mai mulţi militari ai Alianţei au fost ucişi în ciocniri cu gherilele talibane. Jones se întâlneşte în acest weekend, la Varşovia, cu comandanţi din cele 26 de state membre ale NATO pentru a discuta despre întărirea misiunii din sudul Afganistanului. La ora actuală, în Afganistan sunt în jur de 18.000 de militari, printre care şi soldaţi români.

Atentat sinucigaş lângă Ambasada SUA: cel puţin 16 morţi
Un atentat sinucigaş cu maşină-capcană comis, ieri, la Kabul s-a soldat cu cel puţin 16 morţi, dintre care şapte ar fi cetăţeni străini. Atacul a avut loc în apropierea sensului giratoriu Massud, din estul capitalei, la câteva zeci de metri de Ambasada Statelor Unite, protejată cu bariere de securitate. Printre morţi se numără doi militari americani şi mai mulţi civili afgani. Rebelii talibani au revendicat atentatul. Tot ieri, patru soldaţi italieni au fost răniţi, dintre care unul grav, în explozia unei bombe artizanale în apropierea oraşului Farah.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite