NASA îşi amână noua misiune spre Marte pentru 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

NASA a anunţat că îşi va amâna viitoarea misiune spre planeta Marte pentru anul 2011, din cauza unei serii de probleme tehnice, informează Agerpres, citând Associated Press.

Lansarea unui nou rover masiv, dotat cu un instrument laser pentru analiza compoziţiei rocilor marţiene, a fost amânată din 2009 pentru 2011, bugetul fiind suplimentat cu 400 de milioane de dolari.

Potrivit  responsabilului misiunii de explorare a Planetei Roşii, Doug McCuistion, mai mult de zece probleme tehnice au fost semnalate, tocmai de aceea s-a luat decizia ca să fie alocate timp şi resurse suplimentare pentru ca toate neregulile să fie remediate.

De la un buget anunţat de 1,6 miliarde de dolari, pentru derularea acestui proiect, în prezent s-a ajuns la o sumă ce depăşeşte 2,3 miliarde

Roverul cu 6 roţi Mars Science Laboratory (MSL) a fost conceput să fie cel mai puternic vehicul de explorare a suprafeţei accidentate a lui Marte de până în prezent. De dimensiunile unui SUV mai mic, MSL este dotat cu instrumente necesare pentru analizarea climei şi geologiei marţiene cu un grad mai mare de detaliu şi precizie decât instrumentele folosite în misiunile de până acum.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite