"N-am rămas în Italia pentru bani"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezentatoarea ştirilor matinale de la Kanal D este aceeaşi care în urmă cu doi ani realiza emisiunea "Fresh Club", la Naţional TV. Între cele două televiziuni, Bianca Ioniţă a

Prezentatoarea ştirilor matinale de la Kanal D este aceeaşi care în urmă cu doi ani realiza emisiunea "Fresh Club", la Naţional TV.

Între cele două televiziuni, Bianca Ioniţă a traversat o pauză de doi ani. Timp în care a stat departe de ţară, iar ceea ce i s-a întâmplat numeşte "experienţă italiană". "Mie tocmai îmi expirase contractul cu Naţional TV, când am fost în vacanţă în Italia cu prietena mea.

Acolo ne-am făcut nişte prieteni care, aflând că lucrez în televiziune, mi-au zis: <> La sugestia lor - ei lucrau în alte domenii decât televiziunea - mi-am depus un CV la un post local. Spre surpriza mea, am fost sunată să mi se spună că am fost acceptată".

La televiziunea locală din Foggia, Bianca a realizat timp de doi ani o emisiune de life-style. "Prezentam evenimentele culturale sau altele, destinate petrecerii timpului liber. N-am rămas în Italia pentru bani, ci pentru experienţă.

Ba pot să spun că bani primeam şi de la mama, pentru că vara aveam trei luni de vacanţă. Pe barba mea, că eram neplătită! Sau mai degrabă pe barba mamei, care îmi trimitea şi borcane cu zacuscă şi dulceaţă". Cum a fost totuşi, cu accentul străin? Nicio problemă, pentru Bianca! "Profesorul meu de dicţie de la RAI mi-a spus că nu este deranjant - italienilor le place să ai ceva exotic, măcar un pic de accent. În schimb, mi-a corectat pronunţia".

Televiziunea italiană este "trash"

Despre cum este văzut, realizat şi perceput fenomenul TV la italieni, Bianca nu prea are cuvinte de laudă: "Este cam ca la noi: vrea românul manele, manele îi dăm. Vrea italianul funduri goale, în tanga, funduri goale primeşte! Televiziunea lor este foarte trash!

Femeile din Est nu sunt foarte bine percepute. Din motivul amintit, braziliencele şi venezuelencele sunt foarte bine văzute. Ca să faci carieră în televiziune, nu mergi la Foggia, ca mine, ci la Roma sau Milano. Or, ca româncă, nu reuşeşti să pătrunzi.

Ca să reuşeşti, trebuie să ştii cu cine să te culci - anul trecut a izbucnit un scandal monstruos pe această temă, după ce s-au ascultat telefonele unor politicieni... La Kanal D, Bianca Ioniţă s-a angajat în luna februarie. "A fost dificil, după doi ani de absenţă, să pătrund în media românească, pe care o găseam schimbată. Acum m-am obişnuit cu locul meu, la ştiri, unde îmi place foarte mult ce fac. Din toamnă se va schimba un pic formatul".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite