"N-am nimic de-a face cu ancheta DNA"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arpad Paszkany, patronul de la CFR Cluj, crede că scandalul "Valiza" nu va scăpa fotbalul românesc de blaturi Omul de afaceri susţine că orice măsură de combatere a corupţiei este

Arpad Paszkany, patronul de la CFR Cluj, crede că scandalul "Valiza" nu va scăpa fotbalul românesc de blaturi

Omul de afaceri susţine că orice măsură de combatere a corupţiei este bună, dar crede că fenomenul este greu de oprit.

Adevărul: Poate fi operaţiunea "Valiza" de la Cluj, a DNA, un avertisment pentru toţi actorii de pe scena fotbalistică din România?

Paszkany: Mi se pare absolut normal să se facă ordine în fotbal, pentru că este vorba despre un fenomen social, cu mulţi participanţi, implicaţi direct şi indirect, până la ultimul spectator.

Credeţi că asta va pune capăt blaturilor sau, mă rog, speculaţiilor?

Nu se pune capăt la nimic. Există legi împotriva furtului, împotriva crimei, împotriva multor infracţiuni. Asta nu înseamnă că existenţa legilor elimină fenomenul în sine. Dar, dacă se iau măsuri, se poate limita extinderea sau frecvenţa infracţiunilor. Şi acest lucru este bine-venit.

Cum comentaţi afirmaţia lui Gigi Becali că "cei de la Cluj", cu referire clară la CFR, ar fi avut legătură cu operaţiunea "Valiza"?

Bazaconiile personajului amintit sunt greu de comentat. Ceea ce pot să vă spun este că n-avem nimic în comun cu ancheta şi nu cred că crede cineva că pot dirija anchete.

Aţi spus că trendul ascendent al fotbalului românesc se va menţine doar dacă vor dispărea anumiţi oameni de pe această scenă. La ce persoane vă referiţi?

Las la latitudinea presei să decidă care persoane dăunează, în general, imaginii fotbalului românesc, pentru că nu am timp să mă duc la comisiile FRF. Viaţa e prea scurtă să te ocupi de lucruri negative, asta este filosofia mea, am destule lucruri pozitive de care să mă ocup.

S-a spus că sprijiniţi campania electorală a lui Emil Boc. Este adevărat?

Doar sufleteşte, financiar, nu. Pe mine, politica nu mă interesează. Am fost în trecut la PNŢCD, acum nu sunt membru în niciun partid şi nici nu am dat bani în campania electorală.

Dar daţi bani pentru CFR. Cât aţi cheltuit din 2002, de când aţi preluat clubul?

Aproximativ 60 milioane de euro.

Veţi însoţi echipa în jocurile din Liga Campionilor?

Voi face tot posibilul, pentru că este o senzaţie deosebită să te afli în anturajul Ligii Campionilor, un mediu fotbalistic extraordinar, unde oamenii nu se jignesc.

În 2002, când aţi preluat echipa, vă gândeaţi că veţi asculta, în direct, imnul Ligii Campionilor?

Da, am spus-o chiar la început. Sigur, există multe situaţii în care una este dorinţa şi alta putinţa, pentru că în fotbal nu e ca în economie, unde, dacă respecţi legile şi regulamentele, dacă ştii unde te plasezi şi ce vrei să faci, poţi să-ţi întocmeşti un plan ultrarealist. În sport însă, depinzi de foarte mulţi factori, mai mult sau mai puţin controlabili.

Până la urmă, Steaua vă este adversar de joc sau duşman?

Pentru mine, toate celelalte 17 cluburi din Liga 1 sunt doar competitori. Întrebaţi-i pe ei cum ne consideră.

Proiectele lui Paszkany la Cluj

Patronul CFR este artizanul a două mari proiecte imobiliare în Cluj. Este vorba despre "Cartierul Tineretului", un ansamblu rezidenţial cu o suprafaţă de aproximativ 200 de hectare, care va fi realizat în parteneriat public-privat cu municipalitatea clujeană.

Investiţia a fost estimată la 324 milioane de euro. Celălalt proiect imobiliar dezvoltat de patronul din Gruia este "Sigma Tower", un ansamblu format din două turnuri de 35 de etaje. Investiţia se ridcă la 144 milioane de euro. Ambele proiecte se află în stadiul de obţinere a autorizaţiei de construire.

Îl sprijin sufleteşte pe Emil Boc.Financiar, nu. Pe mine, politica nu mă interesează.
Arpad Paszkany, patronul CFR Cluj

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite