Muzică populară în Piaţa Universităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriş, Elena Merişoreanu şi Laura Lavric sărbătoresc astăzi Ziua naţională a României în faţa Teatrului Naţional Dacă la sfârşitul lunii noiembrie

Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriş, Elena Merişoreanu şi Laura Lavric sărbătoresc astăzi Ziua naţională a României în faţa Teatrului Naţional

Dacă la sfârşitul lunii noiembrie 1918 drumurile spre Alba Iulia erau pline de români din toate colţurile ţării, acum, ei sunt aşteptaţi în Piaţa Universităţii, de la ora 18.00, pentru a sărbători Ziua naţională a României alături de cei mai îndrăgiţi interpreţi de muzică folclorică, în spectacolul intitulat sugestiv "Mândria de a fi român".

În frunte cu Nicolae Furdui Iancu, vor urca pe scenă o serie întreagă de artişti din Transilvania, Moldova şi Ţara Românească. Ei vor să reamintească de mândria de a fi român prin acest spectacol festiv.

Manifestarea va debuta cu recitalul orchestrei Armatei Române, condusă de colonelul Valentin Neacşu, şi este urmat de cel al Orchestrei Naţionale de Folclor, dirijată de maestrul Constantin Arvinte.

La ora 18.50, scena este rezervată Ansamblului Burnasul din Teleorman, care are un recital construit din suite de jocuri din toate zonele etnofolclorice.

Zona Basarabiei este reprezentată în spectacol de grupul Concertino, din Chişinău.

De la eveniment nu va lipsi Ansamblul Jidvei, cu un repertoriu păstoresc din Sibiu şi alte subzone folclorice ale Ardealului. Solistul Nicolae Furdui Iancu şi Veta Biriş vor cânta acompaniaţi de Grupul Instrumental Folcloric Crai Nou, de la ora 20.50, respectiv 21.20.

Spectacolul dedicat Zilei Marii Uniri se va încheia la ora 22.00 cu Imnul Naţional, în interpretarea tuturor soliştilor participanţi la eveniment. "Mândria de a fi român" este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti şi ArCuB.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite