Muzică şi dans de pe Broadway, la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sala Studio a Operetei îşi redeschide porţile în seara aceasta cu un megaspectacol Spectacolul "Broadway-Bucureşti", care conţine frânturi din musicaluri celebre, precum "Chicago" sau

Sala Studio a Operetei îşi redeschide porţile în seara aceasta cu un megaspectacol

Spectacolul "Broadway-Bucureşti", care conţine frânturi din musicaluri celebre, precum "Chicago" sau "Fantoma de la Operă", are premiera în seara aceasta, ora 18.00, la Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" din Bucureşti.

La doi ani şi patru luni de la incendiul care i-a pus lacăt pe uşă, Sala Sudio a Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" renaşte din propria cenuşă şi e gata să primească astăzi, la ora 18.00, 250 de persoane.

Cu toate că mai are nevoie de reparaţii pe ici-pe colo, Sala Studio dispune de echipamentul necesar, printre care şi o scenă mobilă, pentru a întâmpina cum se cuvine un spectacol grandios, care a costat aproximativ 100.000 de euro.

Şapte regizori şi cinci coregrafi

Şapte profesionişti semnează regia megaspectacolului "Broadway-Bucureşti", un colaj de momente din 14 musicaluri celebre: "Cabaret", "Cats", "Chicago", "Evita" sau "Fantoma de la Operă".

Au lucrat umăr la umăr Alexandru Tocilescu, Beatrice Rancea, Ion Caramitru, Radu Afrim, Radu Alexandru Nica, Cornel Todea şi Răzvan Dincă, directorul Operetei. Fiecare dintre cei şapte regizori a montat câte două fragmente de musical. Coregrafia este semnată de Răzvan Mazilu, Mihai Babuşka, Florin Fieroiu, Sergiu Anghel şi Carmen Coţofană, iar costumele poartă amprenta Doinei Levintza. S-au implicat în proiect peste 130 de persoane, regizori, balerini şi solişti. Pe scenă vor fi purtate 150 de costume şi 120 de perechi de pantofi. Invitatul special va fi dirijorul Gary Dilworth din SUA. Dilworth a concertat alături de toate instituţiile de spectacol din Sacramento şi Michigan, de Orchestra Simfonică din Taipei, Orchestra Naţională Radio Bucureşti, Orchestra Simfonică Barcelona. Printre artiştii care vor mai urca pe scenă se numără Loredana, care va interpreta un fragment din musicalul "Chicago", şi Crina Matei.

"Bal" la Operetă

Mâine, 1 aprilie, este programat un al doilea spectacol care anunţă redeschiderea Sălii Studio, "Bal", regizat de Beatrice Rancea. Este o producţie de teatru şi dans care spune povestea unor personaje prin intermediul mai multor stiluri de muzică şi dans, de la jazz, la vals şi tango.

Pentru luna mai, capul de afiş este ţinut de premiera spectacolului "Cabaret", montat de Beatrice Rancea, după cunoscutul film din 1972, în regia Bob Fosse, cu Liza Minnelli şi Michael York, în rolurile principale. Varianta românească o va avea pe Loredana în rol principal. La premieră ar putea să participe înşişi protagoniştii cabaretului original, Liza Minnelli şi Michael York, însă momentan nu este nimic bătut în cuie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite