Musulmanul Magadla, confirmat ministru în guvernul israelian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În premieră absolută, guvernul israelian l-a desemnat, ieri, pe musulmanul Galeb Magadla pentru un post de ministru. "Este un prim pas, care le dă arabilor israelieni sentimentul de

În premieră absolută, guvernul israelian l-a desemnat, ieri, pe musulmanul Galeb Magadla pentru un post de ministru. "Este un prim pas, care le dă arabilor israelieni sentimentul de apartenenţă", a declarat acesta la postul de radio al armatei, imediat după ratificarea nominalizării sale ca ministru fără portofoliu. Arabii, care reprezintă în momentul de faţă circa 20% din populaţia Israelului, se plâng că autorităţile îi consideră cetăţeni de mâna a doua. Israelienii neagă orice discriminare la adresa acestora, susţinând că, dimpotrivă, arabii beneficiază de o libertate politică fără egal în restul lumii musulmane şi că au o largă reprezentare parlamentară.

Nominalizarea lui Magadla a fost înaintată de laburiştii israelieni, după demisia unuia dintre membrii lor în semn de protest faţă de cooptarea, în octombrie trecut, la guvernare a partidului de extremă dreapta Yisraël Beïtenu, condus de Avigdor Lieberman. De altfel, Lieberman, ministru al afacerilor strategice, este singurul care s-a opus nominalizării lui Magadla.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite