Mureşenii pot să evite cozile, rezervându-şi bilete on line

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mureşenii pot să evite cozile, rezervându-şi bilete on line
Mureşenii pot să evite cozile, rezervându-şi bilete on line

Mureşenii pot să evite cozile, rezervându-şi bilete on line. Călătorii îşi pot reţine prin internet tichetele CFR, începând de ieri Trenul direct spre litoral, Târgu-Mureş – Mangalia va fi introdus din 12 iunie.

Începând de ieri, CFR Călători permite persoanelor fizice să îşi rezerve locuri la trenurile care circulă în traficul intern, prin Internet. Astfel, la adresa www.cfr.ro, mureşenii vor putea să facă rezervări, după ce se înregistrează gratuit ca utilizatori ai acestui serviciu.
Cei care fac rezervări de bilete online nu scapă însă de un drum la casele de bilete, pentru că trebuie să se prezinte acolo în termen de 30 de zile pentru activarea contului. Prin această modalitate, cei de la CFR asigură practic unicitatea datelor unui cont de client.
Biletele rezervate pe internet la adresa mai sus amintită se ridică de la casieriile CFR Călători, cel târziu cu două zile înainte de plecarea trenului, pe baza formularului tipărit de rezervare.
Costul operaţiunii este de 3,5 lei pentru rezervarea unui singur loc şi de 5 lei pentru rezervarea mai multor locuri. „Suntem la curent cu posibilitatea rezervărilor de bilete pe internet şi sperăm ca această modalitate să devină una obişnuită pentru călătorii mureşeni. Astfel se va simplifica şi munca noastră şi nu vor mai exista cozi la bilete”, ne-a declarat Vasile Bora, şeful Gării Călători Târgu-Mureş.

Există şi limitări

Rezervarea de bilete de tren pe internet este o metodă prin care compania Căilor Ferate Române se aliniază standardelor internaţionale. Pentru funcţionarea în parametri optimi, sistemul prevede, însă, unele limitări.
Astfel, se pot face rezervări la maxim trei trenuri cu circulaţie în aceeaşi zi. Totodată, numărul locurilor dintr-o comandă nu poate depăşi limita celor aflate într-un compartiment pentru fiecare clasă de rezervare. Numărul comenzilor introduse într-o dată calendaristică trebuie sa fie de maxim şase şi numărul de comenzi pentru care nu se cumpără legitimaţii de călătorie într-o lună calendaristică trebuie să fie mai mic decat 15.
„Sperăm să apară un număr cât mai mare de conturi de clienţi pe site-ul CFR-ului şi, în viitor, cât mai mulţi călători să îşi rezerve biletele de tren pe internet”, ne-a declarat Cornelia Bolână, purtător de cuvânt al CFR Călători.
Informaţii suplimentare cu privire la sistemul de rezervare online a biletelor de tren pot fi obţinute la numărul de telefon 0731990129, de luni până vineri între orele 09.00-15.00. Vasile Bora a mai anunţat că trenul direct spre litoral, Târgu-Mureş – Mangalia va fi introdus din 12 iunie, va circula în regim de noapte, şi este programat să ajungă în Mangalia la ora 8.00.

Gara va fi modernizată

Staţia CFR Călători Târgu-Mureş se numără printre cele 16 staţii de cale ferată, situate în municipii reşedinţă de judeţ, care vor fi modernizate începând din 2009 cu finanţare PHARE. Valoarea contractului este de 4.010.000 euro, fără TVA, sumă ce reprezintă 75% fonduri nerambursabile PHARE şi 25% cofinanţare natională. CFR Călători a vândut anul trecut doar 75,3 milioane de bilete, dintre care 28,1 milioane au fost abonamente. Valorile sunt în scădere cu circa 11 procente faţă de cele din 2007.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite