Mureş: 58 de persoane cu handicap de vedere au permis de conducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 60 de persoane din judeţul Mureş posedă permis de conducere, dar, în acelaşi timp, au şi certificate care atestă faptul că au handicap vizual grav.

Situaţia a fost descoperită de o comisie mixtă coordonată de un reprezentant al Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureş, a anunţat directorul ITM, Angela Boroş, potrivit Antena 3.

"E vorba de 58 de persoane care sunt încadrate cu handicap vizual grav, dar din evidenţa Poliţiei rezultă că au permise de conducere valabile. Urmează să fie verificate acasă de comisie, să vedem dacă certificatul de handicap corespunde realităţii", a spus Boroş.

Dacă se vor constata neconcordanţe comisia va propune reevaluarea cazului, potrivit aceleiaşi surse. Mai mult, Angela Boroş a spus că dintre cele 58 de persoane care se află în această situaţie, şapte au fost amendate pentru depăşirea vitezei regulamentare sau pentru conducere sub influenţa alcoolului.

"Comisia a fost constituită în 10 iunie şi va efectua controale până în 10 iulie, din dispoziţia Ministerului Muncii. Câteva judeţe, printre care şi Mureşul, au fost selectate, în funcţie de numărul persoanelor cu grad de handicap. Noi suntem pe locul 16 la nivel de ţară, avem în judeţ circa 19.000 de persoane cu certificat de handicap, din care 17.000 de adulţi neinstituţionalizaţi, acasă. Dintre aceştia, 25 la sută sunt cu handicap somatic, care e greu de verificat, şi 22 la sută cu handicap vizual", a adăugat Boroş.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite