Munţii şi sporturile extreme atrag turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sub coordonarea Consiliului Judeţean, zeci de firme participă la târgul de turism de la Debrecen. Autorităţile încearcă să aducă în Bihor turişti din Ungaria, pentru a câştiga teren în faţa ţării vecine, care reuşeşte să atragă mii de români în ştrandurile de peste graniţă.

Ungaria nu are potenţialul turistic al judeţului Bihor, cu toate astea, reuşeşte să atragă mii de români, care preferă să-şi petreacă timpul liber sau vacanţele la ştrandurile din ţara vecină. Asta, deşi la 13 kilometri de Oradea se află staţiunile Băile Felix şi 1 Mai, iar la aproximativ o oră distanţă cu maşina se află staţiunea montană Stâna de Vale, platoul carstic Padiş sau, puţin mai departe, Vârtopul.

Standul bihorean a fost premiat


Autorităţile judeţene au demarat o campanie de revigorare a turismului. În premieră, judeţul Bihor a fost promovat, ca atracţie turistică, la cel mai mare târg regional din Ungaria, organizat în acest weekend la Debrecen. Consiliul Judeţean şi Federaţia Patronilor au atras zeci de operatori din turism, în încercarea de a-i determina pe turiştii maghiari să-şi petreacă vacanţele în această zonă.
Prima zi a târgului a fost un succes pentru standul bihorean. Sute de vizitatori s-au înghesuit să ceară informaţii despre posibilităţile de cazare, obiective turistice şi posibilităţi de petrecere a timpului liber. Organizatorii târgului au remarcat acest lucru şi au decis să premieze Consiliul Judeţean pentru cel mai atractiv stand şi cel mai aproape de vizitatori.

Sporturi extreme la Vadu Crişului


Organizatorii au încercat să atragă turiştii cu ajutorul palincii tradiţionale şi a pâinii, servită gratuit, şi prin sute de materiale promoţionale. Cel mai bine a trecut un Atlas al judeţului Bihor, Consiliul Judeţean fiind nevoit să suplimenteze exemplarele alocate târgului.
Operatorii din turism s-au întrecut în oferte. Vineri, tematica zilei a fost sporturi extreme. Serviciul Judeţean Salvamont – Salvaspeo şi firma Extreme Zone Adventure (EZA) au promovat sporturile extreme: rafting, kayaking, zborul cu parapanta, alpinismul, speoturismul. „Mulţi turişti maghiari fac rafting în Austria şi în Slovacia, nu ştiu că se face şi la noi la Vadu Crişului. Noi încercăm să-i atragem cu echipamentele de bună calitate şi peisajele superbe”, a spus Adrian Iuhas, general manager EZA.
Un pachet de o zi, de rafting pe Crişul Repede, cu masa tradiţională inclusă, jacuzzi şi saună costă 150 de lei, pentru o persoană. Pentru două zile la Vadu Crişului, rafting şi trekking, o noapte cazare, masă tradiţională, saună şi jacuzzi costă 310 lei.

Sejur de lux, de Paşte


Operatorii din turism au promovat şi Oradea. „Am adus şi contracte pentru că suntem convinşi că vom încheia câteva cu ocazia acestui târg”, a spus Ioan Ţucudeanu-Şuşman, vicepreşedintele Hotelului Maxim.
„Avem o ofertă de nerefuzat. Un pachet de Paştele ortodox, două nopţi de cazare la hotel de patru stele, cu all inclusive, mâncare tradiţională românească şi acces nelimitat la saună, solar, jacuzzi şi sala de fitness, cu doar 45 de euro pe persoană”, a spus reprezentantul hotelului.
Acesta a mărturisit că nu urmăreşte niciun câştig, ci  doar să-şi promoveze serviciile în rândul turiştilor maghiari.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite