Munţi de rumeguş la Paltin-Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cine ajunge în vârful Munţilor Vrancei, în zona comunei Paltin, rămâne impresionat de imaginile derulate în faţa ochilor. Peste tot, de la intrarea în comună şi până în unele

Cine ajunge în vârful Munţilor Vrancei, în zona comunei Paltin, rămâne impresionat de imaginile derulate în faţa ochilor.

Peste tot, de la intrarea în comună şi până în unele văgăuni şi-au făcut apariţia în ultima vreme adevăraţi munţi de rumeguş, înşiraţi unul după altul.

Oamenii nu doresc să vorbească despre provenienţa rumeguşului, iar autorităţile locale dau din colţ în colţ, acuzând aşa-zişii întreprinzători locali sau veniţi de departe, toţi implicaţi în afacerile cu lemn. Apariţia gaterelor în zonă a dus la "ctitorirea" munţilor de rumeguş.

"Cei care sunt implicaţi în aceste afaceri au, în marea majoritate a cazurilor, acte de provenienţă. Prelucrarea masei lemnoase se face legal, dar există, au existat şi vor exista şi fărădelegi. Atunci când vom primi fonduri de la centru vom trece la transportul rumeguşului.

Mulţi dintre cei care prelucrează lemnul aduc rumeguşul noaptea. Ziua te trezeşti cu nou morman de rumeguş. Cei care au fost prinşi au fost amendaţi", a declarat Ion Păucă, primarul comunei Paltin. Specialiştii de la Agenţia de Mediu Vrancea nu au comentarii legate de apariţia la Paltin a munţilor de rumeguş.

"Cel puţin până la cercetarea cazului", susţin aceştia. Până la o posibilă rezolvare a situaţiei create în această mirifică zonă de munte a Vrancei, rumeguşul riscă să îngroape totul în nepăsare şi minciună.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite