Municipiul Sfântu Gheorghe are un viceprimar „virtual“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali din Sfântu Gheorghe i-au ales, vineri, pe cei doi viceprimari, ambii din partea UDMR, iar primarul Antal Arpad a anunţat că autorităţile i-au propus preşedintelui PPMT Covasna, Nemes Elod, funcţia de viceprimar „virtual", urmând să coordoneze diferite activităţi ale Primăriei.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe s-a constituit, vineri, ocazie cu care au fost aleşi şi cei doi viceprimari, Sztakics Eva şi Tischler Ferenc, ambii UDMR, iar primarul Antal Arpad, care a depus jurământul în aceeaşi zi, a anunţat că preşedintele PPMT Covasna, Nemes Elod, va ocupa funcţia de viceprimar „virtual", informează Mediafax.

Sztakics Eva a fost votată pentru a ocupa din nou funcţia de viceprimar de 20 din cei 21 de consilieri, în timp ce Tischler Ferenc a primit 15 voturi.

USL l-a propus pentru funcţia de viceprimar pe consilierul liberal Mădălin Guruianu, însă acesta a obţinut doar patru voturi.

Primarul Antal Arpad a declarat, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele PPMT Covasna, Nemes Elod, consilier local, că la nivel local este nevoie de un parteneriat între UDMR şi PPMT.

Edilul a afirmat că a primit, după alegeri, multe mesaje de la oameni care i-au spus că este pentru prima oară când au mers „fericiţi" la vot, convinşi că procedează bine, deoarece „într-adevăr se întâmplă ceva în oraş".

„Consider că această prietenie, această relaţie la nivel local între cele două formaţiuni (UDMR şi PPMT - n.r.) va duce către conservarea acestui sentiment plăcut în rândul cetăţenilor oraşului. De aceea propunem pentru Nemes Elod o funcţie, pe care noi am numit-o «viceprimar virtual». Dânsul va coordona diferite activităţi ale Primăriei. Se va ocupa, printre altele, de parteneriatul dintre Ţinutul Secuiesc şi maghiarii din diasporă, de relaţia dintre Sfântu Gheorghe şi ceangăii din zona Moldovei, dar şi de alte proiecte", a spus primarul, citat de Mediafax.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite