Municipalitatea strică un parc pentru a croi drum către vile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii generali ai munici-piului Bucureşti au aprobat în ultima şedinţă distrugerea unui parc. Ei au votat, fără a cere niciun fel de detaliu, un plan urbanistic zonal (PUZ) pentru

Consilierii generali ai munici-piului Bucureşti au aprobat în ultima şedinţă distrugerea unui parc. Ei au votat, fără a cere niciun fel de detaliu, un plan urbanistic zonal (PUZ) pentru construcţia unei străzi care face legătura cu câteva vile din zona Şcoala Herăstrău, în apropiere de Satul Francez. Ce nu ştiau consilierii municipali este că strada aprobată de ei prin PUZ trece printr-un parc.

Parcul din zona străzilor Cretei şi Şcoala Herăstrău, din sectorul 1, a fost construit pe o groapă de gunoi de riveranii acestui perimetru. Ei au obţinut autorizaţia de construire în 19 noiembrie 1997, iar în mai puţin de un an, au plantat pomi, flori şi plante ornamentale. Totul pe banii lor. Au amenajat chiar şi câteva locuri de joacă. Pe 8 iulie 1998, cetăţenii care au amenajat parcul au predat spaţiul verde, cu tot cu vegetaţie şi locuri de joacă, în administrarea Primăriei Sectorului 1.

Conservarea spaţiului verde a ţinut până în acest an, când primarul Adriean Videanu a introdus pe ordinea de zi a ultimei şedinţe de consiliu schimbarea PUZ-ului. Parcul Şcoala Herăstrău, în suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi, urmează potrivit deciziei consilierilor, să fie brăzdat de o străduţă care să uşureze accesul către proprietăţile familiei Mihail Claudiu şi Miruna Pascu.

Plan: o stradă de cinci metri

Unii consilieri municipali care au votat planul urbanistic pentru distrugerea parcului se scuză că nu au fost informaţi că este vorba de un spaţiu verde. "Mă consider înşelat. Din documente nu reiese că acolo e parc. Am văzut pozele şi îmi dau seama că acolo e o problemă", spune consilierul municipal Victor Adâr.

Bucureştenii care au contribuit la amenajarea parcului în urmă cu zece ani şi care au plătit din propriul buzunar 8.000 de euro sunt decişi să atace în instanţă hotărârea prin care spaţiul verde le este schilodit.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite