Munaf a scăpat de ştreang

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul din Irak al lui Mohammad Munaf (foto) va fi reluat de la zero. Curtea de Casaţie irakiană a anulat condamnarea la moarte a acestuia, care nu va modifica însă strategia apărării în

Procesul din Irak al lui Mohammad Munaf (foto) va fi reluat de la zero. Curtea de Casaţie irakiană a anulat condamnarea la moarte a acestuia, care nu va modifica însă strategia apărării în procesul din SUA, ajuns la Curtea Supremă.

Mohammad Munaf a fost judecat pentru implicare în răpirea a trei ziarişti români în Irak. "Noi cerem revizuirea întregului sistem de detenţie prelungită a unor persoane, fără un proces corect într-un tribunal american", a declarat avocatul american Johathan Hafetz.

Mohammad Munaf a fost ghid pentru Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian, răpiţi, în 28 martie 2005, în Irak. Munaf a fost luat ostatic alături de aceştia timp de 55 de zile, şi a fost arestat de armata americană, după eliberarea lor fiind bănuit de complicitate.

În România, Munaf este trimis în judecată pentru că, alături de Omar Hayssam - condamnat la 20 de ani de închiosoare -, ar fi iniţiat şi organizat răpirea jurnaliştilor români.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite