Moulin Rouge

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O dragoste imposibilă între o curtezană şi un tânăr poet Personajele centrale din film, Christian, un tânăr poet (Ewan McGregor), şi Satine (Nicole Kidman), se îndrăgostesc

O dragoste imposibilă între o curtezană şi un tânăr poet

Personajele centrale din film, Christian, un tânăr poet (Ewan McGregor), şi Satine (Nicole Kidman), se îndrăgostesc nebuneşte unul de celălalt.

Ea este vedeta clubului "Moulin Rouge" şi totodată cea mai celebră curtezană din Parisul secolului al XIX-lea.
Provenind dintr-o familie săracă, visul de a deveni actriţă a fost posibil datorită protejatului ei, Zilder.

Satine este prinsă între iubirea lui Christian şi obligaţia faţă de omul căruia îi datorează tot ce realizase în viaţă. Poetul amorezat arată pentru prima oară curtezanei o altă faţă a lumii şi o face să creadă că poate fi iubită cu adevărat pentru ceea ce este.

Ca şi în "Romeo şi Julieta" a lui William Shakespeare, filmul "Moulin Rouge" porneşte de la mitul lui Orfeu, tânărul poet-muzician care a coborât în Infern pentru a-şi regăsi soţia şi iubirea pierdută odată cu moartea ei.
Regia şi scenariul sunt semnate de Baz Luhrmann, iar imaginea, de Donald M. McAlpine. Costumele sunt create de Catherine Martin şi Angus Strathie.

"Moulin Rouge" a câştigat două Oscaruri şi alte 63 de premii, şi a fost nominalizat de 67 de ori la diverse festivaluri de cinematografie din întreaga lume. În alte roluri: John Leguizamo, Jim Broadbent, Richard Roxburgh.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite