Motor de căutare mai bun decât Google?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un programator din Australia pretinde că a inventat un motor de căutare care va depăşi Google. Robert Gabriel, un programator autodidact, a creat My Live Search , un motor de căutare

Un programator din Australia pretinde că a inventat un motor de căutare care va depăşi Google. Robert Gabriel, un programator autodidact, a creat My Live Search , un motor de căutare revoluţionar .

Noul motor de căutare verifică în timp real paginile site-urilor şi le afisează imediat în rezultatele căutărilor, spre deosebire de Google sau Yahoo Search care stochează mai întâi informaţiile într-un index gigant cu ajutorul unor "roboti" care se conectează la miliarde de site-uri colectând datele necesare, şi le afisează când deja sunt învechite.

My Live Search functionează cu ajutorul unui mic program care se atesează la browserul de internet. Cuvintele căutate sunt verificate în Google sau alte motoare de căutare şi se creează "puncte de de plecare".

De acolo intră acţiune funcţia de căutare în timp real şi My Live Search caută instant prin sute de site-uri conectate la acele puncte de plecare. Apoi afiseaza rezultate mai exacte şi care conţin cele mai noi informaţii.

Gabriel spune că rezultatele vor fi mult mai bogate şi mai folositoare decât cele afişate într-un motor de căutare standard pentru că My Live search caută şi în "paginlie invizibile", adică paginile web generate dinamic pe care motoarele de căutare obişnuite nu le pot indexa.

Reprezentanţii Google s-au întalnit deja de două ori cu echipa My Live Search, însă nu facut nicio declaraţie. Prima versiune My Live Search va fi lansată în două săptămâni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite