Moştenitorii generalului Eremia Grigorescu vor să păstreze pădurea de la Oituz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moştenitorii generalului Eremia Grigorescu, cei care sunt pe cale să obţină retrocedarea a 9.008 hectare de pădure din comuna băcăuană Oituz, printr-un proces de revendicare aflat pe rol,

Moştenitorii generalului Eremia Grigorescu, cei care sunt pe cale să obţină retrocedarea a 9.008 hectare de pădure din comuna băcăuană Oituz, printr-un proces de revendicare aflat pe rol, par că şi-au schimbat planurile în privinţa domeniului forestier.

În urma apariţiei articolului "Bătălia de la Oituz pe pădurea generalului Eremia Grigorescu", în ediţia de luni a ziarului "Adevărul", nepoata Sofia Catina Grigorescu, stabilită la Paris, ar intenţiona să păstreze şi să administreze pe cont propriu, după intrarea în posesie a celor 9.008 hectare de pădure, moştenirea vechii familii. Deşi ofertele de cumpărare venite din partea cunoscutului "rege al asfaltului", Costel Căşuneanu, s-au ridicat la nivelul zecilor de milioane de euro, iar Ion Ţiriac este şi el interesat să preia întreg fondul forestier de la Oituz, nepoata generalului Grigorescu nu mai doreşte să înstrăineze ceea ce ea numeşte "valoarea familiei". "În urma discuţiilor avute cu clienta mea, am înţeles că, odată ce va intra în posesia titlului de proprietate, va lua serios în calcul varianta refuzării oricărei oferte de vânzare a pădurii de la Oituz", explică avocata moştenitorilor, Lucia Cherecheş. Dacă se va finaliza, retrocedarea celor 9.008 hectare de pădure din comuna Oituz va fi una dintre cele mai mari acţiuni de acest gen din România. În ultimele luni, pe această "comoară" forestieră au pus ochii cunoscutul şi controversatul om de afaceri Costel Căşuneanu, cel care şi-a început afacerile chiar în comuna Oituz, judeţul Bacău, şi ocupantul locului I în "Top 300", Ion Ţiriac.

În cazul achiziţionării pădurii din Oituz, primul ofertant ar fi interesat să-şi continue exploatările forestiere din zonă, în timp ce al doilea ar putea avea în plan construirea unui domeniu de vânătoare.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite