Moşii alpinişti se cocoaţă pe blocurile din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Distracţia din noaptea de Crăciun costă între 1.500.000 şi 3.000.000 lei vechi pe oră

şi 3.000.000 de lei vechi/oră. "Urcăm la toate etajele, fără probleme", spune Bogdan Puşcaşu, director executiv la o astfel de companie. "Ne întâlnim cu administratorul, vorbim cu părintele sau cine mai stă în acel apartament, instalăm frânghiile şi, în jumătate de oră, suntem în casă", adaugă el.
Ioanid Apostol joacă rolul lui Moş Crăciun de 10 ani şi zice că, an de an, trebuie să impresioneze zeci de copii prin metode tot mai trăsnite. "Am intrat şi prin balcon, la etajul opt, pentru că părinţii au vrut ca totul să fie veridic", explică moşul deghizat. "Le-am zis copiilor că m-a lăsat Rudolph pe acoperiş", mai spune el.
Personajul bătrân, mai scump decât cel tânăr
"Moşul poate fi o persoană în vârstă, cu barbă adevărată, caz în care tariful este mai mare, sau unul mai tânăr, deghizat", zice Cristina Margine, asociat la o altă firmă de închiriat Moş Crăciuni, din Bucureşti. Unul care seamănă bine cu personajul adorat de copii este mai scump cu aproximativ 200.000 de lei faţă de unul cu barbă falsă. În plus, pentru cei care vor ca sosirea Moşului să fie una memorabilă, poate alege şi tradiţionalele ajutoare. "Moşul poate veni şi cu spiriduşi sau cu alte personaje, dar costă câteva sute de mii de lei (vechi - n.r.) în plus", zice Mihai Olteanu, event manager la o companie de organizat evenimente, din Capitală.

Ultima strigare pentru angajarea Moşului
La această dată, cu greu se mai găseşte un Moş disponibil. "Pe 24 (decembrie - n.r.), programul este plin, dar mai putem găsi vreo oră-două libere", spune Cristina Margine. Internetul şi magazinele cu produse speciale pentru petreceri sunt locurile unde mai puteţi găsi Moşi de închiriat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite