Moşia lui Truică: un palat şi-o curte de zece hectare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Remus Truică (42 de ani), fostul şef de cabinet al premierului Adrian Năstase, deţine la Snagov cel mai mare şi mai luxos domeniu privat din jurul Capitalei.

Reşedinţa este situată la Snagov. Nu oriunde, ci chiar pe malul lacului Snagov, cea mai râvnită zonă imobiliară din ţară. Este unul dintre puţinele locuri unde preţurile au încremenit, în ciuda prăbuşirii pieţei imobiliare cauzate de criza economică. Casa de la Snagov a lui Remus Truică se detaşează prin opulenţă de celelalte vile din aceeaşi zonă.

Ca-n filme

Palatul este plasat  între pădurea Snagov şi lacul cu acelaşi nume. Localizată chiar la marginea pădurii, cu vedere la lacul Snagov, proprietatea fostului şef de cabinet al lui Adrian Năstase te lasă mut de uimire. Palatul are trei niveluri. În jurul său sunt construite anexe care adăpostesc, printre altele, garajul în care milionarul îşi ţine bijuteriile pe patru roţi. Toate maşinile sale trădează apetenţa lui Truică spre lux şi opulenţă:  Ferrari 599 GTB (330.000 de euro), Mercedes S500 (100.000 de euro), Mercedes SLR  (500.000 de euro), Range Rover Supercharged (100.000 de euro) şi un Aston Martin (150.000 de euro). Preţurile sunt aproximative, în funcţie de opţiunile cumpărătorului.

Revenind la palat, se întinde pe câteva sute de metri, are forme complicate, cu multiple laturi, fiind dominat de un turn în formă de foişor. Locuinţa beneficiază de un sistem inteligent de încălzire, total  computerizat, care foloseşte mai multe surse de energie, aleasă automat, în funcţie de vreme.

Helioport, piscină, teren de tenis, debarcader...

Curtea imensă arată ca un adevărat teren de golf, cu gazon englezesc tuns cu grijă. Câteva alei pavate cu dale colorate străbat domeniul de la un capăt la altul. Una dintre alei duce la un mic helioport, plasat central, pentru elicopterul cu care milionarul se deplasează ori de câte ori vrea să evite aglomeraţia de pe şosele. Din acareturile lui Truică nu lipsesc o piscină la dimensiuni olimpice, două terenuri de sport - unul de fotbal şi unul de tenis, acoperit cu zgură, precum şi un foişor pentru picnic în aer liber.

Pentru fiicele sale gemene, în vârstă de 7 ani, Remus Truică a amenajat un orăşel al copiilor în miniatură: tobogane, căsuţe de mai multe forme şi mărimi, balansoare, leagăne şi multe alte jucării.

Vila este construită pe malul lacului Snagov, aşa că Remus Truică a amenajat două debarcadere, din care unul este acoperit, cel din urmă adăpostind şalupa rapidă cu care milionarul se plimbă pe lac ori de câte ori simte nevoia de a se relaxa. Remus Truică are mai mulţi angajaţi care, deopotrivă, îngrijesc moşia milionarului, dar o şi păzesc de eventualii intruşi.

Case de vacanţă în Monte carlo şi Saint Martin

Dar proprietatea de la Snagov nu este singura agoniseală a lui Remus Truică. Aceste deţine numeroase proprietăţi în străinătate. Fostul şef al cancelariei lui Adrian Năstase mai are un apartament imens la Monte Carlo, oraşul cu cei mai mulţi milionari din lume. Tot la Monte Carlo, dar în port, Remus Truică are ancorat un iaht de lux, în valoare de 7 milioane de euro. Colecţia imobiliară a lui Truică este completată de o vilă pe insula Saint Martin, din Caraibe.

Idilă cu Patricia Kaas

Vestita cântăreaţă franceză Patricia Kaas (46 de ani), care a cântat, în 2010, la petrecerea organizată la Snagov cu ocazia zilei de naştere a lui Remus Truică, a dezvăluit în cartea sa autobiografică faptul că a avut o aventură cu milionarul român. Franţuzoaica a descris cu lux de amănunte toate momentele memorabile pe care le-a trăit alături de Remus Truică.

1,2 milioane de euro este valoarea aproximativă a maşinilor din  garajele lui Remus Truică.

Politica- rampă de lansare

Remus Truică a reuşit să ajungă în numai zece ani unul dintre cei mai bogaţi oameni din România. În aprilie 1999, el a înfiinţat firma TotalNet, specializată pe furnizarea de servicii de internet. Afacerile nu i-au mers la început, dovadă bilanţurile „subţiri" în primii doi ani de activitate. Politica însă i-a ridicat decisiv cota de afaceri. În 2001 a intrat în stafful lui Adrian Năstase, devenind şeful acestuia de cabinet. Abia atunci afacerile au început să-i meargă ca pe roate. TotalNet a început să câştige contracte pe bandă rulantă. Nu orice contract, ci din bani publici. Clienţii TotalNet au fost numai instituţii de stat alese pe sprânceană:  Ministerul Finanţelor, Petrom, Televiziunea Română, Guvernul României etc.

În 2002, societatea TotalNet era atât de apreciată de partidul de guvernământ încât a fost trecută de premierul Adrian Năstase în Strategia naţională pentru implementarea societăţii informaţionale. Afacerile făcute de Remus Truică sub paravanul Guvernului au dus în final la schimbarea sa din funcţia deţinută la Palatul Victoria. Nu incompatibilitatea evident cu funcţia a determinat măsura, ci scandalul izbucnit în presă. 

Firme pe pierderi sau fără activitate

În prezent, Remus Truică şi-a externalizat mare parte din afaceri, deţinând mai multe firme în paradisuri fiscale. În România, milionarul mai deţine cinci firme,  care nu-i aduc foarte mult profit:  BRG Residencial Consulting Services, Cursuri de Gătit Esperanto, TRG Agent Asigurare, Romconsulting Restserv şi Leader Art Construct, ultimele două înfiinţate în 2011. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, în ultimii ani, cele mai multe dintre firmele sale fie au fost în pierdere, fie nu au avut activitate.

Prădat de hoţi înainte de Crăciun

Domeniul Truică, văzut din satelit

Milionarii au şi ei problemele lor, cu totul diferite însă de cele ale „muritorilor de rând". Remus Truică nu are grija zilei de mâine ca cei mai mulţi dintre români, în schimb s-a supărat destul de tare când a aflat că a fost prădat de hoţi. Pe 20 decembrie 2011, patru săteni din localitatea Siliştea Snagov, veniţi la pescuit pe lac, i-au stricat lui Truică sărbătorile de iarnă.  Pescarii au fost atraşi de şalupa de lux cu motor Yamaha amarată la debarcaderul privat al domeniului Truică. Peşte n-au prins, aşa că au luat cu ei barca milionarului. Au ascuns-o în curtea unui prieten de-al lor din localitatea Ciolpani.  Aici au găsit-o poliţiştii, care au returnat-o proprietarului.

Divorţ cu scandal

Remus Truică s-a aflat în centrul mai multor scandaluri de presă. Ultimul a fost în vara anului trecut, când a divorţat de soţia sa, Irina. Scandalul mediatic a dus la dezvăluirea unor amănunte picante din viaţa celor doi soţi. Miza divorţului nu au fost doar banii din conturile milionarului, ci şi custodia pentru cele două fiice ale cuplului.

După ce, iniţial, părinţii s-au înţeles ca fetele să stea, pe rând, cu amândoi, Remus Truică a fost acuzat că ar fi încălcat acordul, plecând cu fiicele şi interzicându-i fostei soţii să la mai vadă. La rândul său, omul de afaceri a susţinut că Irina Truică vrea să plece cu fiicele lor din ţară.

În octombrie 2011, în plin proces de divorţ, Irina Truică a chemat poliţia, reclamând faptul că ar fi fost lovită de soţul său. Scandalul nu s-a stins nici acum, deşi procesul de divorţ s-a încheiat în decembrie 2011, Remus Truică pierzând custodia celor două fete.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite