Moş Crăciun vă intră în case şi pe hornul online. Cum poţi face un cadou gratuit şi inedit!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moş Crăciun va fi ocupat astăzi cu laptopul FOTO: AFP
Moş Crăciun va fi ocupat astăzi cu laptopul FOTO: AFP

Mesajele online transmise de ,,Bătrânul de la Polul Nord" - prezent, de altfel, şi pe toate reţelele de socializare pentru a coresponda cu micuţii internauţi - reprezintă un răspuns garantat la solicitările şi rugăminţile celor mici şi concurează serios cu scrisorile transmise, în mod clasic, prin poştă.

Pentru ca mesajul video al Moşului să ajungă la cei mici, părinţii trebuie să-l ajute puţin pe ,,Bătrân", nu doar cu o adresa de e-mail, ci şi cu câteva date despre copilaşi. Acestea pot fi completate, în doar câteva minute, la adresa www.portablenorthpole.tv/home.

Dacă datele sunt completate corect, în mesajul video, Moş Crăciun îi explică mai întâi celui mic ce distanţă străbate pentru a-i lăsa sub brad cadoul mult dorit, apoi răsfoieşte o carte groasă, între filele căreia se ascund date despre copil, dar şi fotografii cu cele mai importante momente din viaţa lui.

Atenţie, însă! Înainte ca mesajul său să se încheie, ,,Bătrânul de la Polul Nord" verifică, cu ajutorul elfilor şi al ,,maşinăriei" pe care a creat-o special pentru asta, dacă micuţul a fost suficient de cuminte în 2011 pentru a primi cadoul dorit. Pentru că Moş Crăciun nu trece uşor cu vederea faptele rele. Iar pentru cei ,,obraznici" are un mesaj ferm: ,,Nu vei primi nimic nici anul acesta, nici în anii următori, dacă nu-ţi revizuieşti comportamentul!".

Un răspuns, ,,mai repede decât poate Rudolph să zboare"

Moş Crăciun poate fi contactat şi pe adresa www.christmassantaclaus.com. Aici, cei mici - supravegheaţi de părinţi - îi pot scrie Moşului despre dorinţele pe care le au. ,,Bătrânelul de la Polul Nord" le va răspunde, pe loc, ,,mai repede decât poate renul Rudolph să zboare". („Santa will send your reply... faster than Rudolph the reindeer can fly!"). Chiar dacă micuţii nu-şi vor scrie numele şi adresa completă, nu va fi nicio problemă, pentru că Moş Crăciun îi va găsi oricum.

Pe www.santagreeting.net, părinţii pot comanda şi câte o scrisorică, dar pentru asta vor trebui să-i ajute pe elfi, care lucrează de zor la ele, cu câte 7,75 euro. Iar aici, intervin şi poliţiştii cu câteva sfaturi, pentru că ,,hoţii cibernetici" nu se sfiesc să atace orice tip de ,,magazin virtual", fie el şi al lui Moş Crăciun.

Cum vă puteţi feri de hoţii cibernetici
Aşadar, este important de ştiut că nu trebuie să vă grăbiţi să achitaţi online, cu cardul, dacă pagina pe care o accesaţi pentru plată nu începe cu „https//". „Terminaţia «s» indică faptul că vă aflaţi pe o pagină securizată, unde datele vă sunt protejate. Dacă pagina nu are această terminaţie, persoana care o accesează riscă să intre pe mâna hoţilor cibernetici, care vă pot folosi datele pentru realizarea unor «clone» ale cardurilor şi apoi pot goli conturile de la orice bancomat din lume", au explicat oamenii legii.

În plus, atunci când faceţi o plată on-line, o firmă serioasă vă va trage banii din cont doar după ce veţi primi bunul comandat. „Banii sunt blocaţi în cont, dar societatea va cere băncii să deblocheze suma respectivă doar după ce se asigură că s-au ridicat bunurile comandate. Exact ca şi atunci când achitaţi, de exemplu, pentru un joc online. Dacă «vânzătorul» este corect, banca va debloca banii doar după ce aţi folosit jocul timp de o lună, două sau trei - în funcţie de suma achitată. În cazul în care observaţi că banii v-au dispărut din cont la scurt timp după ce v-aţi divulgat datele personale, înseamnă că aţi fost înşelaţi. (...) Posibilitatea ca noi să ne înşelăm în această privinţă este de 0,1%", au explicat poliţiştii.

Moşul, nelipsit de pe reţelele de socializare

Moş Crăciun poate fi urmărit şi online în drumul lui spre copiii cuminţi

Dacă vă temeţi să plătiţi online scrisorile comandate Moşului, trebuie să ştiţi că îl puteţi contacta şi pe reţelele de socializare. ,,Bătrânul de la Polul Nord" are cont pe Facebook, acolo unde internauţii pot să trimită scrisori şi să ceară darul visat.

Pentru a nu rămâne cu nimic în urmă, şi cei de la Google au realizat o aplicaţie specială pe Google Maps, prin intermediul căreia oricine poate urmări live traseul pe care Moş Crăciun îl urmează în această noapte prin întreaga lume. Mai mult, pe site-ul noradsanta.org există şi un contorizator, prin intermediul căruia utilizatorii pot vedea cât a mai rămas până ajunge Moş Crăciun la ei.

Şi cei de la Apple au profitat de perioada Sărbătorilor de iarnă pentru a-şi promova asistentul personal Siri. Compania americană a lansat o reclamă în care Moşul îi vizitează pe copii cu ajutorul smartphone-ului care îi arată traseul spre casa fiecărui micuţ.

„Bătrânul" poate fi contactat şi pe site-uri din România, prin intermediul cărora le răspunde copiilor cuminţi care i-au scris deja. Printre acestea se numără moscraciunonline.com, craciunulonline.com, pentrucraciun.ro, moscraciun.ro sau mos-craciun.com. (Iulian Ioncea)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite