Moş Gheorghe îşi păzea via cu pistolul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

,,Şeriful" din Bâcleş-Mehedinţi, în vizorul procurorilor

Gheorghe Piţiga, 82 de ani, din Bâcleş-Mehedinţi, a rămas fără muniţia şi pistolul artizanal pe care le purta mai tot timpul în tocul de la brâu. Poliţiştii l-au prins pe bătrân cu ciudata armă letală la marginea viei unde acesta îşi păzea strugurii de hoţi.
Un bătrân în vârstă de 82 ani, din satul mehedinţean Smadoviţa, comuna Bâcleş, a ajuns în vizorul procurorilor DIICOT după ce poliţiştii de la Serviciul Arme, Explozibili şi Substanţe Toxice l-au depistat că deţinea un dispozitiv de aruncare a proiectilului, tip pistol, şi câteva cartuşe de calibru 5,6 mm. Gheorghe Piţiga, fost pădurar, a fost prins în flagrant de oamenii legii, în via sa de la marginea satului, în urma unor informaţii precise. Arma o purta la brâu, într-un toc special, unde avea şi cartuşele, iar de gât îi atârna un binoclu. Dezarmat şi luat la întrebări de poliţişti, bătrânul le-a explicat că de toate acestea se folosea la păzitul viei de hoţi. El a mărturisit că deţine pistolul în cauză şi cartuşele de peste 20 de ani, însă nu îşi mai aduce aminte de unde le are.
Mor dacă mă ia la puşcărie!
Bătrânul amnezic se teme acum de puşcărie şi susţine că nu poate suporta regimul de detenţie. Obişnuit cu armele de când era pădurar, el spune că nu avea altă soluţie pentru a-şi putea păzi via de hoţi. ,,Eu sunt cardiac, taică, de 5 ani de zile şi când m-au prins poliţiştii mi-a venit rău de la inimă şi am luat un pumn de pastile. Eu am via chiar lângă pădure şi anul trecut mi-au furat jumătate din struguri. Viezurii, vulpile şi hoţii. Anul acesta am stat aproape zilnic cu câinele şi cu dispozitivul acela. Pocneam din el în aer să sperii hoţii. Nu mai ştiu de unde îl am, l-am găsit acum 20 de ani, dar nu am tras niciodată în oameni. Eu mănânc de regim şi o să mor dacă mă ia ăştia la puşcărie. Lunar dau câte 500.000 lei numai pe medicamente", ne-a declarat moş Gheorghe Piţiga, aflat pe la vie, de data asta, înarmat doar cu un topor.
,,De bătut, nu m-au bătut cei de la poliţie, dar mi-au luat şi binoclul cu care mă uitam şi eu pe câmp. Acum nu prea mai pot să zăresc ce se întâmplă, că nu văd deloc cu ochiul stâng", ne-a mai spus bătrânul de 82 de ani. Procurorul Petre Dovlete de la DIICOT Mehedinţi ne-a confirmat că bătrânul în cauză va fi interogat şi că acel dispozitiv tip pistol a fost trimis la un laborator de expertiză criminalistică pentru a se stabili cu certitudine dacă e vorba de o armă letală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite