Morţi şi răniţi după cutremurul de 5,8 grade pe scara Richter, din Algeria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter s-a produs, luni seara, în regiunea Kherrata din nord-estul Algeriei, în departamentul Bejaia, provocând moartea a cel puţin patru

Un cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter s-a produs, luni seara, în regiunea Kherrata din nord-estul Algeriei, în departamentul Bejaia, provocând moartea a cel puţin patru persoane, printre care trei copii, alte 68 fiind rănite.
Martori oculari apreciază că numărul victimelor este mai mare. Răniţii au fost preluaţi spre îngrijire de o policlinică bine echipată, conform unei surse medicale locale. Potrivit autorităţilor, circa 30 de clădiri s-au prăbuşit, în regiune fiind trimise echipe de salvare. Conform institutului de astro-fizică algerian, seismul a mai afectat regiunile Jijiel şi Setif, unde nu s-au înregistrat victime. Cutremurul a fost urmat de o serie de replici de mai mică intensitate, ceea ce i-a determinat pe locuitori să-şi petreacă noaptea sub cerul liber. Partea de nord a Algeriei, situată într-o zonă seismică la joncţiunea plăcilor tectonice euro-asiatică şi africană, este frecvent afectată de cutremure. La 21 mai 2003, un puternic seism a afectat Algerul şi împrejurimile oraşului, provocând moartea a cel puţin 2.300 de persoane şi peste 10.000 de răniţi. Ancheta declanşată atunci a scos la iveală multe deficienţe de construcţie la clădirile prăbuşite, ceea ce a determinat înăsprirea legislaţiei în domeniu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite