Mor peştii de căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de peşti, specia caras, au fost descoperiţi săptămâna trecută plutind morţi în apele râului Olt, pe raza localităţii Galicea din judeţul Vâlcea. Peştii au fost văzuţi de

Zeci de peşti, specia caras, au fost descoperiţi săptămâna trecută plutind morţi în apele râului Olt, pe raza localităţii Galicea din judeţul Vâlcea.

Peştii au fost văzuţi de localnicii din zonă lângă podul Cremenari, în amonte de un canal, care trece prin zonă de la Platforma Chimică. Imediat ce au descoperit peştii morţi, oamenii au sesizat Garda de Mediu Vâlcea, pentru a vedea dacă e vorba de poluare.

"Câteva zeci de caraşi, de dimensiuni mici, cam de 100-150 de grame fiecare, au fost găsiţi morţi, pe Olt, pe raza satului Bratia Vale, lângă podul Cremenari. E pentru prima dată când ne confruntăm cu acest fenomen în zona noastră. Locuitorii comunei nu au luat peşte de acolo pentru consum", a declarat Ion Năfliu, primarul comunei Galicea.

Zona nu este poluată

În zona respectivă, apa a scăzut foarte mult către ambele maluri din cauza căldurii din ultima perioadă.
O comisie formată din reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, Apelor Române şi Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Vâlcea a mers la podul Cremenari şi a ridicat mai multe probe pentru a afla cauza mortalităţii piscicole.

"Rezultatele date de Apele Române arată că apa din zona respectivă nu e poluată. Concluzia e că peştii au murit din cauza caniculei din ultima perioadă. Căldura favorizează înmulţirea algelor din apă foarte mult care consumă oxigenul, ceea ce duce la moartea peştilor", a spus Ion Molea, comisarul Gărzii de Mediu. Acesta a explicat că fenomenul nu este îngrijorător deocamdată, pentru că au murit peşti mici şi puţini.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite