Monument în memoria atentatelor de la Londra, la patru ani după atac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prinţul Charles va inaugura mâine, în Hyde Park, un monument în memoria celor 52 de victime ale atentatelor sinucigaşe din reţeaua de transport în comun din Londra, care au avut loc în 7 iulie 2005, relatează AFP.

Monumentul este format din 52 de stâlpi din oţel inoxidabil cu o înălţime de trei metri şi jumătate. Pe fiecare este trecută data, ora şi locul atacurilor. Coloanele vot fi împărţite în patru grupuri, pentru a aminti de atacurile comise în metrou şi în autobuze, care au avut loc în patru locuri diferite.

O placă pe care sunt scrise numele celor 52 de victime a fost pusă în apropiere, pentru a completa monumentul care a costat un milion de lire sterline (1,6 milioane de euro).

"Unul dintre lucrurile fantastice de la acest monument este că reflectă şi individualul, şi colectivul şi arată cum au fost legate evenimentele", afirmă Saba Mozakka, rudă a uneia dintre victime, care a participat la conceperea proiectului.

"Pentru mine este foarte important ca mama mea să nu fie uitată niciodată. Vreau că nu o uite nimeni niciodată", a adăugat Mozakka, a cărei mamă, Behnaz, şi-a pierdut viaţa în atentatul din metrou, din apropiere de staţia King-s Cross.

În 7 iulie 2005, patru musulmani britanici au comis atentate sinucigaşe în reţeaua de transport în comun londoneză, provocând moartea a 52 de persoane şi rănirea altor 700. Printre cei 52 de morţi se numără şi o româncă, Mihaela Otto.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite