Montebelluna, oraşul bogătaşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşul Italian Montebelluna este situat în provincia Treviso, la 22 de kilometri de Treviso, capitala provinciei omonime. Are o populaţie de numai 27.539 de locuitori şi o suprafaţă de 49

Oraşul Italian Montebelluna este situat în provincia Treviso, la 22 de kilometri de Treviso, capitala provinciei omonime. Are o populaţie de numai 27.539 de locuitori şi o suprafaţă de 49 kilometri pătraţi, cu densitatea de 562 de locuitori pe kilometru pătrat. Cu toate că nu este un oraş mare, există aici nu mai puţin de 809 firme industriale. În fiecare an, Montebelluna îşi sporeşte bugetul cu 35 milioane de euro. Fostul primar al oraşului, Dino De Longhi, spune că, în vremea când conducea destinele acestuia, Montebelluna era chiar cel mai bogat oraş din Europa, nu numai din Italia. Noul primar, Laura Pupatto, preferă însă să gestioneze altfel banii publici, punând accentul pe protejarea mediului ambiant.

Secretul locuitorilor

Secretul locuitorilor oraşului Montebelluna este… munca. Dacă există un secret al bogăţiei lor, acesta este faptul că "montebellunezii" sunt oameni care vor să muncească înainte de toate, să muncească împreună… spune presa italiană. Nu se preocupă prea mult de ceea ce face primarul lor. Există aici firme importante, cum ar fi: Diadora, Tecnica, Garmont, Asolo, Kaber şi Lotto. În acest oraş s-au inventat apreschiurile. Trăiesc aici Mister Geox, Mario Moretti Polegato şi Franco Vaccari, fondatorul companiei Nordica, acum acţionar la Gruppo Tecnica, fraţii Aldo, Toni şi Bepi Zanin, care au fondat Billa şi alte mii de centre comerciale, Adriano Sartor, preşedinte al firmei Sonefly, fraţii Della Toffola, care au făcut bani construind maşini ecologice. Dacă, în general, în oraşele italiene, numai 2% din contribuabili declară venituri mai mari de 100.000 de euro pe an (în 2005, de exemplu), în Montebelluna, din provincia Treviso, unde este cartierul general al Geox, din circa 27.000 de locuitori, 223 de persoane au declarat un venit peste 100.000 de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite