Monstrul care şi-a abuzat sexual fetiţa şi a obligat-o să-l adore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bucureştean a fost condamnat la 14 ani de închisoare, după ce şi-a violat copila mai bine de doi ani. „Preţul“ suferinţelor micuţei: 10.000 de lei. Şi-a abuzat sexual fetiţa timp de doi ani. În final a ajuns după gratii şi a fost condamnat la 14 ani de închisoare. Acum, micuţa este diagnosticată cu sindromul Stockholm.

Cumplita dramă a început în 2007, pe când micuţa avea doar 6 ani. Mânat de obsesii sexuale, cel care din nefericire îi era tată a convins-o să întreţină relaţii intime orale şi anale. Peste doi ani a reuşit bucureşteanul Vasile Petcu (33 de ani) să-şi silească fetiţa, în timp ce soţia era plecată de acasă. Femeia a încremenit când, la 22 martie 2009, a mers la mansarda locuinţei şi şi-a văzut copila întreţinând relaţii sexuale orale cu tatăl ei.

Fetiţa a fost ulterior întrebată de mamă ce făcea acolo, însă a refuzat să vorbească. În această situaţie, femeia şi-a luat la rost bărbatul, însă acesta a negat vehement că s-ar fi întâmplat ceva între el şi micuţă. Îndurerată, mama s-a dus la şcoală şi i-a povestit învăţătoarei ce văzuse. Spera încă să fi avut vedenii.

Psihologii confirmă

Dascălul a îndrumat-o către un psiholog. Discuţiile specialiştilor cu fetiţa au scos la iveală cumplitul adevăr: micuţa era agresată sexual de către tatăl ei. Mai mult, Vasile Petcu şi-a convins copila ca nu cumva să-i spună mamei sale ce se întâmplă între ei, ameninţând-o că, în caz contrar, femeia nu o va mai iubi şi o va abandona. De frica de a nu rămâne fără mamă, fetiţa n-a scos o vorbă şi chiar a devenit ataşată de tatăl său, fiind în final diagnosticată cu sindromul Stockholm (victima ajunge să-şi simpatizeze cu agresorul).

De altfel, în faţa psihologului, micuţa a admis finalmente că între ea şi tatăl ei „se întâmplă ceva". Apoi a refuzat din nou să mai vorbească. În drum spre staţia de autobuz, fetiţa a răbufnit şi i-a mărturisit mamei sale că tot ceea ce a văzut în mansardă este adevărat. La 2 aprilie 2009, femeia şi-a luat copila şi au mers din nou la psiholog. De această dată, ea a cerut ca declaraţia micuţei, în vârstă de 8 ani la vremea respectivă, să fie înregistrată audiovideo.

Mărturia fetiţei

Micuţa a povestit în amănunt ceea ce se întâmpla cu adevărat între ea şi tatăl său, iar psihologii au anunţat imediat poliţia, care a mers pe urmele agresorului. Conform înregistrării audiovideo, copila a relatat că „încă din perioada grădiniţei Vasile Petcu îi solicita să vizioneze filme şi jocuri pornografice stocate în calculatorul bărbatului, ulterior fiind forţată să întreţină relaţii sexuale anale şi orale".

Tragedia se petrecea fie în imobilul de domiciliu, fie în casa unui vecin. Rapoartele de specialitate au confirmat o serie de modificări negative în comportamentul fetei, atât în plan afectiv, cât şi din punct de vedere psihic, consecinţe specifice considerate a fi produse ca urmare a unui abuz sexual.

Diagnostic: sindromul Stockholm

Micuţa a fost diagnosticată cu „tulburări de atenţie şi abuz sexual", având un comportament dezorganizat, agitat şi prezintă ticuri orientate spre zona anală şi genitală. Documentele psihiatrilor scot la iveală şi faptul că fata întâmpină mari dificultăţi în exprimarea emoţiilor, având accentuat sindromul Stockholm - dorinţa de a fi în prezenţa agresorului şi tendinţa de a nu critica abuzul sexual, ajungând să considere relaţiile intime cu tatăl său ca pe o normalitate.

Reacţii autoagresive

Limbajul micuţei era orientat exclusiv spre erotism şi acte sexuale, iar faţă de mama sa şi rudele acestuia manifesta o agresivitate greu de imaginat. „Pe parcursul şedinţelor, minora a povestit fapte şi evenimente traumatice din registrul relaţiilor sexuale cu tatăl său, manifestând dese schimbări de dispoziţie, iritabilitate, negativism şi reacţii autoagresive", notau psihologii, în august 2010, la un an după descoperirea îngrozitoarelor torturi ale lui Vasile Petcu împotriva fetei sale. Cu toate acestea, Vasile Petcu a negat tot timpul că şi-ar fi agresat sexual fetiţa, punând totul pe seama faptului că micuţa a fost manipulată de mama sa să-i aducă acuze pentru a intra în posesia averii lui. Verdictul medicilor este unul cât se poate de dur: „Este exclusă orice posibilitate de improvizaţie sau de manipulare a fetiţei". Şi judecătorii care au audiat fetiţa în camera de consiliu au ajuns la concluzia că relatările minorei sunt „plauzibile şi credibile, oferind o serie de informaţii de natură a fi extrem de convingătoare în ceea ce priveşte veridicitatea afirmaţiilor sale".

Condamnat

Arestat şi judecat, Vasile Petcu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti, la 28 februarie 2011, la 14 ani şi cinci luni de închisoare. De asemenea, aceeaşi instanţă a stabilit ca bărbatul să plătească daune materiale de 100.000 de lei către mama minorei, o sumă de zece ori mai mare decât cea cu care se constituise parte civilă femeia. Judecătorii s-au arătat impresionaţi de drama micuţei şi au acordat, în premieră, daune mult mai mari decât cele solicitate.

Bestia cu chip de om a făcut însă recurs, iar Curtea de Apel Bucureşti a redus, la 25 iulie 2011, daunele până la 10.000 de lei, adică suma cerută drept despăgubire de mama fetiţei. Vasile Petcu a făcut recurs la instanţa supremă şi la această decizie, susţinând în continuare că este nevinovat, fără a aduce însă niciun argument în sprijinul susţinerilor sale. Bărbatul a fost decăzut din drepturile părinteşti şi nu va mai avea voie să se apropie de fiica sa după ispăşirea pedepsei. Pentru a fi siguri că monstrul va plăti despăgubirea de 10.000 de lei acordată pentru traumele suferite de copilă, judecătorii au instituit sechestru pe partea din casă care îi revine lui Vasile Petcu.

10.000  de lei este suma pe care tribunalul o acordase drept despăgubire mamei fetiţei, de zece ori mai mult decât ceruse femeia.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite