Monitoarele pentru inundaţii, nefolosite din 2003

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Abia ieri, de Ziua Internaţională a Meteorologiei, directorul administraţiei naţionale de profil, Ion Sandu, şi-a dat seama de ce aparatură dispune. Achiziţionate în 2003, cu 55 milioane de

Abia ieri, de Ziua Internaţională a Meteorologiei, directorul administraţiei naţionale de profil, Ion Sandu, şi-a dat seama de ce aparatură dispune.
Achiziţionate în 2003, cu 55 milioane de euro, instrumentele pot stabili cu o precizie foarte mare care sunt zonele inundate. Instalaţia nu a fost dată decât anul acesta în funcţiune.
"Aparatura nu a fost cumpărată special pentru aşa ceva. Nici nu se ştia la ce poate folosi. Pe baza unor proiecte internaţionale a fost pregătită o echipă care a constatat că poate să facă aşa ceva", a declarat directorul ANM, Ion Sandu.
Acesta a mai spus că, acum, oamenii au fost pregătiţi şi că acum aparatura poate fi folosită la întreaga capacitate. Din satelit, prelucrând imaginea, se poate determina ce lungime de drum naţional sau ce suprafaţă de vie a fost afectată de ape", şi-a prezentat, ieri, descoperirea directorul ANM. Ziarul Adevărul semnala încă din vara trecută că aceste instrumente nu sunt utilizate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite