Monica Macovei nu s-a prezentat la ultimul meci cu Dan Lupaşcu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PregătiŢi să se ia "la trântă" cu ministrul justiţiei, Monica Macovei, în legătură cu propunerile de modificare a legilor privind magistraţii, membrii CSM s-au trezit că vorbesc singuri.

PregătiŢi să se ia "la trântă" cu ministrul justiţiei, Monica Macovei, în legătură cu propunerile de modificare a legilor privind magistraţii, membrii CSM s-au trezit că vorbesc singuri.
Ministrul justiţiei nu a participat la prima şedinţă a consiliului din acest an şi nici nu a trimis un reprezentant legal care putea lua parte la discuţie. CSM a elaborat o listă de observaţii la modificările propuse de MJ. Preşedintele CSM, Dan Lupaşcu, a apreciat că propunerile de modificare a legilor justiţiei conţin şi aspecte pozitive, însă dacă observaţiile consiliului nu vor fi luate în calcul de Ministerul Justiţiei se va da aviz negativ. Avizul CSM este doar consultativ. Observaţiile la noile modificări ale legilor din domeniul justiţiei aparţin magistraţilor din întreaga ţară, constatându-se că, din punct de vedere constituţional, unele încalcă principiile neretroactivităţii şi egalităţii drepturilor cetăţenilor şi libertăţii de a-şi alege profesia. Lupaşcu declară că sunt "multe prevederi neconstituţionale, necorelări, imperfecţiuni şi încălcări ale tehnicilor legislative". Ministrul justiţiei a propus, în urmă cu o lună, modificarea celor trei legi ale justiţiei întrucât ele ar da naştere la interpretări diferite ale unor texte de lege.

PreŞedintele CSM, la final de mandat
Peste numai o săptămână, mandatul de preşedinte CSM al lui Dan Lupaşcu încetează. Constituţional, Lupaşcu nu mai poate candida pentru un nou mandat de preşedinte, iar la funcţia de vicepreşedinte al consiliului nu va candida. Dan Lupaşcu a declarat că va rămâne membru CSM atât timp cât va considera că este util acestei instituţii. El se va întoarce în funcţia de preşedinte al Curţii de Apel Bucureşti, unde are mandat până în 2007.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite