Monica Macovei, cu un picior în "Paradisul Verde"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monica Macovei se mută în "Paradisul Verde" de la Corbeanca, după cum ne-a confirmat omul de afaceri Cristian Ţânţăreanu, proprietarul complexului rezidenţial de la Corbeanca. Însă nu

Monica Macovei se mută în "Paradisul Verde" de la Corbeanca, după cum ne-a confirmat omul de afaceri Cristian Ţânţăreanu, proprietarul complexului rezidenţial de la Corbeanca. Însă nu este nicidecum vorba de o vilă, cum anunţase "politic" Lavinia Şandru, ci doar de un lot de casă, nici acesta achitat integral.

Terenul pe care urmează să îşi construiască o locuinţă actualul ministru al justiţiei are 600 de metri pătraţi. Deocamdată, Monica Macovei a plătit un acont de 20.000 de euro din preţul total al terenului - 70.000. Restul costurilor depinde de cât de mare va fi casa - cert este că Monica Macovei se va împrumuta la bancă.

- Domnule Ţânţăreanu, a apărut în presă informaţia că ministrul justiţiei ar fi, de curând, clienta Dvs. despre ce este vorba? A cumpărat doamna Macovei o vilă?
- Este vorba de vânzarea unui teren. Am încheiat cu doamna Macovei un contract, de fapt o promisiune de vânzare.

- Când s-a perfectat tranzacţia?
- Discuţia am început-o anul trecut, prin septembrie. Doamna ministru are o prietenă care stă aici în Corbeanca. A venit de câteva ori în vizită şi i-a plăcut zona, cartierul. M-a întrebat dacă am un teren, i-am găsit unul - 600 de metri pătraţi la preţul de 70.000 de euro. Pentru ea a fost o afacere, acum nu i l-aş fi dat la acelaşi preţ. Piaţa este în creştere, acum terenul ar fi costat cu 20 la sută mai mult.

- V-a achitat contravaloarea terenului?
- O lună mai târziu, parcă pe la sfârşitul lunii octombrie, anul trecut, dânsa mi-a dat un avans de 20.000 de euro. Restul urmează să mi-i dea până la sfârşitul anului. E o promisiune de vânzare din partea mea pentru un teren, discuţia fiind de anul trecut din septembrie, după cum v-am mai spus. - Cine sunt vecinii Monicăi Macovei?
- Domnule, aici nu stau miliardarii din Top 300, cum s-a tot zis. Cred că singurul miliardar din Top 300 care stă la Corbeanca sunt eu. Aici sunt tineri, majoritatea în jur de 30 de ani, cu copii, care au salarii de 1.000-2.000 de euro pe lună, care şi-au vândut apartamentele de la bloc, au mai luat un credit şi aşa şi-au făcut o casă care costă 150.000 cu teren cu tot. 80 la sută sunt case mici, cu două sau trei dormitoare, un salon, un pic de curte. Nu e un cartier cu vile de lux, cum s-a tot zis.

- Aveţi idee cum va arăta casa când va fi gata?
- Nu ştiu, dar cred că restul de bani îi ia de la bancă. Din cât am înţeles, că soţia mea se ocupă, i-a cerut actele terenului: cadastru, intabulări, toată documentaţia - ceea ce cer băncile în general. Acum, astea sunt preţurile: dacă venea acum 2 ani, lua cu 60.000 de dolari vila cu totul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite