Moneda japoneză s-a întărit după alegeri - revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moneda japoneză s-a întărit după alegeri - revista presei internaţionale
Moneda japoneză s-a întărit după alegeri - revista presei internaţionale

Presa internaţională de astăzi scrie despre întărirea monedei japoneze, plecare către China a refugiaţilor din Myanmar sau un atac cu bombă la un sediu al poliţiei. Printre alte subiecte, Merkel ar putea să nu mai fie cancelar, iar coastele mexicane sunt ameninţate de un uragan.

Moneda japoneză s-a întărit după alegeri. Yenul creşte pentru a cincea zi consecutiv în raportul cu moneda europeană după venirea la putere a Partidului Democrat Japonez, în urma alegerilor generale, transmiţând optimism în ceea ce priveşte abilitatea noului guvern de a stimula economia, scrie Bloomberg. Viitorul prim-ministru japonez, Yukio Hatoyama, a respins duminică "fundamentalismul de piaţă" şi a promis să reglementeze excesul de capitalism. "Nu trebuie să considerăm fundamentalismul de piaţă drept un răspuns la toate. Vom reglementa excesul" de capitalism, a declarat şeful opoziţiei centriste.

Refugiaţii din Mynamar ajung în China. Mii de refugiaţi de la Myanmar au trecut graniţa către China la sfârşitul săptămânii pentru a evita conflictul, potrivit unui oficial citat de CNN. Natura conflictului sau momentul în care acesta a început nu au fost revelate, dar mai multe persoane au început să treacă granița în provincia Yunnan, a anunţat agenţia de presă chineză Xinhua. Grupuri de persoane astfel exilate au declarat că facţiuni ale armatei rebele se luptă între ele în Myanmar.

15 recruţi morţi în urma unui atac cu bombă. Un siucigaş cu bombă a explodat duminică la un sediu central al poliţiei în cel mai mare oraş din Swat Valley, omorând 15 recruţi. Un grup de ofiţeri de poliţie, angajaţi de curând pentru a patrula, executau un exerciţiu în momentul în care sinucigaşul a intrat în sediul poliţiei. Atacul a venit pe fondul anunţului armatei pakistaneze, potrivit căruia aceasta controlează cea mai mare parte din Swat Valley şi că talibanii au fost înfrânţi şi alungaţi în câteva enclave, scrie The New York Times.

Merkel ar putea să nu mai fie cancelar. Conservatorii Angelei Merkel au suferit pierderi însemnate în două state în alegerile legislative de duminică, din Germania, dar au reuşit să menţină puterea în al treilea stat, potrivit rezultatelor preliminare, notează The New York Times. Rezultatele, care au apărut cu doar patru săptămâni ănaintea alegerilor parlamentare, vor determina dacă Merkel rămâni sau nu cancelar. Acest rezultat ar putea afecta şanselel Angelei Merkel de a pune capăt coaliţiei cu social-democraţii şi de a forma un guvern de centru-dreapta.

Coastele mexicane sunt ameninţate de un uragan. Un uragan care a provocat deja inundaţii pe coasta mexicana a Pacificului a devenit mai puternic, fiind clasat în categorii a patra, potrivit meteorologilor, citaţi de BBC. Uraganul Jimena, care este calificat ca extrem de periculos în acest moment, se mişcă încet către nord-est, aproximativ paralel cu coasta. Duminică după-amiaza, viteza maximă a vântului era de 220 km/h. Potrivit experţilor, acesta va ajunge în peninsula californiană Baja luni spre seară sau marţi dimineaţa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite