Mona Pivniceru, aleasă în CSM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, judecătoarea Mona Pivniceru, a fost aleasă, ieri, membru CSM din partea instanţei supreme.

Alegerile pentru CSM au venit în contextul în care Curtea Constituţională a considerat că membrii CSM care mai avut un mandat în Consiliu nu mai au dreptul la un altul, cum a fost cazul Lidiei Bărbulescu, fost preşedinte interimar al instanţei supreme.

Mona Pivniceru a primit ieri 49 de voturi, în timp ce contracandidata sa, judecatoarea Gabriela Bârsan, şefa Secţie de Contencios Administrativ a Curţii Supreme, a adunat 47 de voturi. În cursă a mai intrat şi judecătorul Adrian Bordea, însă a primit doar 25 de voturi. Mona Pivniceru a intrat în atenţia opiniei publice, după o dispută, în cadrul unei şedinte CSM, cu preşedintele Traian Băsescu.

Tot ieri, s-au desfăşurat alegeri şi pentru câte un membru CSM de la Curţile de Apel şi de la Parchetele de pe lângă Judecătorii. În urma numărării voturilor a câştigat detaşat judecătoarea Alina Ghica de la Curtea de Apel Bucureşti. Ea i-a avut ca şi contracandidaţi pe Mihai Viorel Tudoran, judecător la Curtea de Apel Ploieşti, şi pe Dana Gârbovan, magistrat la Curtea de Apel Cluj.

Din partea Parchetelor de pe lângă judecătorii au candidat pentru un loc în CSM  Florentina Gavadia (Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6), Claudiu Sandu (Braşov), Otilia Elena Miclosina (Reşiţa), Ionel Moţiu (Marghita) şi Alexe Scurtu (Găeşti). Datele neoficiale o dădeau câştigătoare pe Florentina Gavadia. Cele trei locuri în CSM sunt cele lăsate libere de Lidia Bărbulescu, Dan Lupaşcu şi Dan Chiujdea, invalidaţi la CSM de Curtea Constituţională. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite