Mona Muscă şi Theodor Stolojan, candidaţi la fotoliul de premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europene intensifică activitatea pe bursa zvonurilor despre viitorul Alianţei PNL-PD.Printre ultimele informaţii care circulă în ambele tabere se numără şi cea referitoare la planurile

Europene intensifică activitatea pe bursa zvonurilor despre viitorul Alianţei PNL-PD.
Printre ultimele informaţii care circulă în ambele tabere se numără şi cea referitoare la planurile preşedintelui Traian Băsescu de a rupe din PNL aripa pro-Stolojan, pe care PD ar urma să se sprijine în parlament, după ce guvernul Tăriceanu va fi înlăturat printr-o moţiune de cenzură. Potrivit unor surse din Alianţă, având în vedere decizia semioficială a PNL de a intra în Opoziţie în eventualitatea aplicării unui astfel de scenariu, şeful statului nu ar agrea varianta în care democraţii s-ar alătura noii coaliţii PSD-PRM pentru a alcătui un nou executiv.
În aceste condiţii, unul dintre planurile fabricate la Cotroceni are în vedere activarea fracţiunii încă fidele lui Theodor Stolojan, cu obiectivul de a coagula, din interiorul PNL, un grup cât mai consistent de parlamentari, care să sprijine, din Legislativ, un viitor guvern democrat. Vârfurile de lance ale acestei operaţiuni ar fi, potrivit surselor citate, deputaţii Mona Muscă, Raluca Turcan şi Cristian Boureanu - cunoscuţi drept apropiaţi ai actualului consilier prezidenţial. Planul mai are în vedere constituirea unui cabinet condus fie de Mona Muscă, fie chiar de către Stolojan. De altfel, fostul preşedinte al PNL a ales să rupă tăcerea, după o lungă perioadă de absenţă din viaţa publică, fiind invitat aseară la o emisiune televizată. În orice caz, toate variantele de acţiune la care lucrează democraţii şi şeful statului au ca moment de aplicare perioada următoare publicării Raportului de ţară al CE.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite