Moldovenii au asaltat graniţa cu România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci mii de cetăţeni din Republica Moldova au intrat în ultimele două zile ale anului 2006 în România. Deşi nu aveau lucruri urgente de făcut în România, mulţi dintre ei au vrut să intre

Cinci mii de cetăţeni din Republica Moldova au intrat în ultimele două zile ale anului 2006 în România. Deşi nu aveau lucruri urgente de făcut în România, mulţi dintre ei au vrut să intre în ţară înainte de 1 ianuarie. După această dată, ar fi avut nevoie de vize. Numărul mare de moldoveni care au trecut graniţa i-a mirat şi pe grăniceri.
În punctul moldovenesc Sculeni, şefii grănicerilor nu s-au putut stăpâni şi au exclamat privind exodul compatrioţilor spre vest: "Unde merg toţi oamenii ăştia?" În trenul ChişinăuBucureşti, în ultima zi fără viză, erau doar 11 călători. Serghei, de 39 de ani, şi-a petrecut Revelionul în tren.
"A trebuit să plec spre România cu două zile mai devreme pentru a nu avea nevoie de viză", a declarat moldoveanul.
În punctul de trecere de la Sculeni, poliţiştii de frontieră au aşteptat în zadar, în noaptea dintre ani, vreun moldovean care să treacă graniţa cu viză. Pe de altă parte, Dumitru Scutelnicu, şeful Direcţiei Poliţiei de Frontieră Iaşi, devenită graniţă a UE, este de părere că "grupurile de imigranţi ar putea să îşi modifice traseele, încercând să pătrundă pe aici în ţările Uniunii Europene".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite