Moldova cere "trupelor ruseşti de ocupaţie" să părăsească statul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moldova a recomandat Rusiei să îşi retragă cei 1.500 de soldaţi din regiunea separatistă transnistreană, unde staţionează de două decenii, potrivit Antena 3.

Rusia a promis să îşi retragă  trupele,  staţionate în Transnistria încă din perioada sovietică, până în 2002, dar nu şi-a respectat promisiunea. Acum, preşedintele interimar Mihai Ghimpu a emis  un decret în care cere Moscovei să îşi retragă soldaţii "necondiţionat, urgent şi transparent ".

Pe 28 iunie 1940, trupele sovietice au anexat Basarabia, conform pactului Molotov-Ribbentrop din 1939 între URSS şi Germania nazistă.

Konstantin Kosaciov, şeful comisiei de politică externă a Dumei de Stat, declara pentru publicaţia rusă "Kommersant" că decretul lui Ghimpu este "un nonsens."

„Trebuie să reacţioneze Rusia la decretul semnat de preşedintele interimar Mihai Ghimpu? Cred că la unele prostii nu trebuie să reacţionezi, chiar şi la nivel politic”, a declarat preşedintele comitetului afacerilor externe al Dumei de stat a Rusiei, Konstantin Kosaciov, citat de Jurnal de Chişinău.

Vladimir Turcan, fost lider al Partidului Comunist moldovean, declara că decretul va mări "instabilitatea politică " din ţară. Acesta l-a acuzat pe Ghimpu că îşi urmăreşte scopul de a uni Moldova cu România.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite