Moldova, ascunsa sub nameti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Botosani Politia Rutiera - in uniforma de vara Zece drumuri judetene au fost partial blocate, insa drumurile nationale erau practicabile, dupa ce 25 de masini speciale au lucrat non-stop. Gerurile

Botosani
Politia Rutiera - in uniforma de vara
Zece drumuri judetene au fost partial blocate, insa drumurile nationale erau practicabile, dupa ce 25 de masini speciale au lucrat non-stop. Gerurile Bobotezei au dus la formarea podurilor de gheata pe Prut, Baseu, Jijia si Miletin. Locuitorii municipiului Botosani au trecut printr-o repriza de dardait, din cauza unei avarii la societatea Termica. De frig au suferit si 52 de agenti de la Politia Rutiera, care, in ciuda gerului, au ramas cu uniformele de... vara. Politistii s-au vazut nevoiti sa foloseasca "recuzita" din iernile trecute sau chiar haine civile.
Suceava
Interdictie de a circula pentru masinile neechipate de iarna
24 de utilaje de deszapezire si imprastirea de material antiderapant au redat traficului cel putin 10 drumuri judetene, blocate inca de marti seara. Pe alte 32 de drumuri s-a circulat cu dificultate din cauza zapezii si viscolului inregistrat pe alocuri. Cateva drumuri unde nu s-a putut actiona din cauza ninsorii au ramas blocate pana la oprirea ninsorii, interventiile urmand a se face doar in cazuri exceptionale (interventia ambulantelor sau masinilor de pompieri). Din ordinul subcomisarului Leonard Tanase, seful Politiei Rutiere Suceava, majoritatea masinilor de peste 3,5 tone si cele care nu erau echipate corespunzator nu au fost lasate sa paraseasca municipiul pentru a se evita astfel blocarea drumurilor. "Nici o masina care nu este dotata corespunzator pentru iarna nu are voie sa paraseasca localitatile. Se circula pe toate drumurile din judet, dar cu greutate", a subliniat si prefectul Ioan Cusnir.
Iasi
Moarta de frig pentru ca nu a putut descuia usa
Viscolul si ninsoarea abundenta au blocat cel putin 25 de drumuri judetene, iar buna parte din cele comunale au fost impracticabile. In dreptul localitatii Bogdanesti, doua autobuze si 20 de autoturisme au ramas blocate in nameti. De aproape 12 ore a avut nevoie un echipaj al Serviciului de Ambulanta pentru a transporta un bolnav din comuna Vladeni la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi. La Clinica de Ortodopedie a Spitalului de Urgente au fost consultate 35 de persoane cu fracturi. Elena Lazar (53 de ani) a fost gasita moarta de frig in fata casei sale din satul Tansa, comuna Belcesti. Femeia a murit inghetata, cu cheia in mana, deoarece nu a putut sa descuie usa de la casa. In ciuda conditiilor meteo nefavorabile, cursele TAROM, Carpat Airlines si Angel Airlines au circulat normal. In municipiu se circula cu mare dificultate. Zapada a fost indepartata de pe carosabil numai pe arterele principale, indeosebi cele care au ca destinatie Primaria si Prefectura. Mai degraba trotuarele sunt practicabile de frica amenzilor acordate persoanelor care refuza sa curete zapada sau gheata din fata pravaliilor.
Neamt
Gheata de 2 metri pe Bistrita
Politistii organizeaza filtre pentru a depista vehiculele care nu sunt echipate de iarna. Zapada viscolita si depusa sub forma de suluri de zapada a creat probleme indeosebi pe 8 drumuri judetene. Pe raul Bistrita, in amonte de barajul Topoliceni, s-au format aglomerari de gheata pe o lungime mai mare de 9 km. Grosimea ghetii oscileaza intre 0,4 si 2 m.
Vaslui
44 de localitati au ramas fara curent electric
Viscolul, care s-a intetit mai ales miercuri seara, a dat de furca soferilor, dar mai ales drumarilor si echipajelor ambulantelor. 44 de localitati au ramas fara energie electrica, 57 posturi de transformare au suferit avarii, iar mare parte dintre cursele de calatori anuntate in autogara au fost suspendate. Viscolul a ingreunat interventia lucratorilor de la "Electrica" SA.
In Dobrogea va viscoli pana duminica
Viscolul bate de doua zile in Dobrogea. Vantul, in rafale, dinspre nord-vest, a format pe alocuri suluri de zapada, ceea ce face ca pe portiunile de sosea afectate circulatia autovehiculelor sa devina un cosmar. In ciuda avertismentelor si filtrelor politiei, de pe drumurile laterale mai scapa inca masini neechipate corespunzator. Asa s-a intamplat miercuri dupa-amiaza pe DN 2A Harsova-Constanta, cand un TIR scapat de sub control s-a pus de-a curmezisul drumului, paralizand traficul. Ieri, comandamentul judetean impotriva dezastrelor a recomandat soferilor sa aleaga mai degraba DN 22 Cernavoda-Constanta. Pe drumurile judetene si comunale se circula inca si mai greu, desi interventia utilajelor de deszapezire a fost mai prompta, in schimburi si pe timpul noptii, si nici o localitate n-a mai ramas izolata, fara lumina si comunicatii. Nu sunt scoli inchise, dar cursurile incep cu intarziere in scolile comunale, cu profesori si elevi navetisti. Meteorologii constanteni spun ca furtuna va scadea in intensitate, iar ninsoarea se va potoli cu totul pana duminica, de luni vantul schimbandu-si directia (va bate dinspre est) si vremea se va mai incalzi cu cateva grade.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite