Moda trece accesoriile rămân

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turbane de mătase asortate unor pantaloni cu turul în dreptul genunchilor, jachete aparent ponosite şi rupte, pantaloni bărbăteşti strâmţi şi scurţi pe care mamele noastre cu siguranţă

Turbane de mătase asortate unor pantaloni cu turul în dreptul genunchilor, jachete aparent ponosite şi rupte, pantaloni bărbăteşti strâmţi şi scurţi pe care mamele noastre cu siguranţă i-ar apostrofa cu sintagma
de lepădat
. Aceste ţinute nonconformiste nu sunt nimic fără accesorii pe măsură. Vedem curele late tip anii "80, brâuri supradimensionate, tip corset, relansate sezonul acesta de Jean Paul Gaultier, ghete platformă ce amintesc de Veneţia de acum câteva secole sau poşete în care ar încăpea cam douăzeci şi cinci de poşetuţe mici Louis Vuitton cum îşi doresc toate domnişoarele. Nu trec neobservate accesoriile de păr de la căciuliţele hip-hop-erilor până la bentiţele late ale anilor "60. Toate acestea se regăsesc sau vor apărea în curând în magazinele care, inspirându-se de pe podium, aduc la un preţ modic obiectele râvnite de femeile în pas cu moda. Accesoriile par a fi la îndemâna oricui, ca o invitaţie de a ne exprima liber sensibilitatea şi imaginaţia.
Carla Szabo creează de câţiva ani încoace o linie personală de accesorii. Ea mărturiseşte că îmbrăţişează ideea de accesoriu-concept, convinsă că poate da fiecărui obiect creat o viaţă interioară, o poveste simplu de decodificat. Aşa s-au născut cerceii-libelulă, broşele-melc sau brelocurile-robot. Inspiraţia propriu-zisă poate veni din orice, o bucăţică de dantelă îi aduce aminte de o aripă de gâză, şi uite aşa apare o libelulă cu corpul din perle, aripile dantelate şi ochii din mărgele. Bucuria de a crea un obiect cu mâinile ei este o experienţă unică, mărturiseşte Carla Szabo, care este prelungită de satisfacţia momentului când obiectul este gata şi începe să aibă o viaţă a lui, de sine stătătoare. De aceea, ea nu urmăreşte neapărat tendinţele în materie de accesorii, ci urmează un drum propriu, ghidat de întâmplări, imagini care pot deveni idei şi noi surse de inspiraţie. Astfel a realizat o colecţie de accesorii cu tema lumină: un cercel-bec, altul semafor, un colier-candelabru. Materialele folosite pentru această colecţie sunt alama şi plexi-ul. Ceea ce este comun la toate minicolecţiile de accesorii făcute de Carla Szabo sunt sensibilitatea şi umorul din spatele fiecărui personaj creat.
Accesoriile rămân, în fond, o ultimă posibilitate de exprimare a propriei personalităţi şi, totodată, o armă fermecătoare a oricărei femei elegante.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite