Moda ţine pasul cu criza financiară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În sezonul primăvară-vară 2009, hainele bunicii pot fi o soluţie ca să fii trendy. Designerii au dat tonul noilor tendinţe în modă prin organizarea unui amplu fashion-show ce a avut loc aseară, la Iulius Mall din Cluj-Napoca.

Printre brandurile care şi-au prezentat noile colecţii s-au numărat Stefanel, Steilman, Jolidon, Nichi şi Bad Axel. Cel mai aşteptat moment a fost însă prezentarea colecţiei de lux prêt-à-porter, primăvară-vară 2009, intitulată „Rochia” semnată de cunoscutul designerul român Răzvan Ciobanu. Termenul care caracterizează tendinţele în noul sezon este: reinventează. Designerii au dorit pentru noul sezon o redefinire a feminităţii, dar acesta nu este singurul criteriu pe care l-au avut în vedere atunci când au gândit creaţiilor lor vestimentare, ci şi criza economică. „Moda ţine cont de condiţiile economice globale. Puteţi lua o haină din sezonul trecut, un sacou de la mama din dulap, adăugaţi nişte accesorii şi puteţi fi trendy”, ne-a declarat tânărul designer clujean, Istvan Cîmpan.

Hainele bunicii – la modă anul acesta

Moda acestui sezon este intens inspirată din cea a anilor ’70, ’80, tunicile, varianta old-school, pantalonul lejer, rochia cu talie înaltă fiind foarte la modă în ceea ce le priveşte pe doamne şi domnişoare. Albul, cremul şi bejul ar putea fi considerate vedetele acestui sezon. Se poartă în continuarea geanta supradimensională sau cea plic, dar şi eşarfa, dar altfel decât a fost utilizată anul trecut. „Te poţi juca foarte mult în noul sezon. Adăugi o broşă sau o eşarfă pe care o puteţi pune în loc de curea cu care să scoţi în evidenţă anumite zone”, a explicat Istvan Cîmpan.
În materie de încălţăminte, se poartă platformele, pantofii cu tocuri foarte înalte şi groase, dar revin şi balerinii. În ceea ce-i priveşte pe reprezentanţii sexului puternic albul, alături de roz, este culoarea dominantă pentru noul sezon. Se poartă dungile verticale, micro-imprimeurile, pantalonii scurţi, tricourile polo, sacourile cadrilate, genţile XXL, şi pălăriile a la Pete Doherty.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite