Mobila pe comandă, o alternativă viabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atunci când îţi mobilezi camera pe comandă, totul se negociază, iar dacă nu eşti foarte pretenţios, poţi scoate un preţ mai bun decât ai fi plătit pe o mobilă la gata În mod

Atunci când îţi mobilezi camera pe comandă, totul se negociază, iar dacă nu eşti foarte pretenţios, poţi scoate un preţ mai bun decât ai fi plătit pe o mobilă la gata

În mod normal, atunci când îţi mobilezi casa pe comandă, te aştepţi să plăteşti mai mult decât dacă ai merge la magazin şi ai cumpăra totul de-a gata. Nu neapărat. Cel puţin aşa susţin unii producători de mobilier la comandă.

Totul se negociază, iar în plus, alegându-ţi singur materialele, nuanţele şi accesoriile mobilei, vei obţine un preţ pe care ţi-l poţi permite. Există însă şi riscul să te alegi cu o mobilă pe cât de proastă, pe atât de scumpă. Ce trebuie să ştii când îţi alegi executantul?

Oferta producătorilor de mobilier pe comandă s-a diversificat foarte mult în ultimii ani, astfel încât preţurile au ajuns să concureze cu cele ale mobilierului de serie. De exemplu, o mobilă de bucătărie la gata o găseşti la Ikea sau la Mobexpert la un preţ cuprins între 2.500 şi 8.000 de lei. Cele mai scumpe au uşi din oţel şi folosesc într-adevăr accesorii de foarte bună calitate.

Însă la un atelier de mobilă pe comandă poţi scoate o mobilă similară, poate doar cu accesorii mai ieftine, la un preţ similar sau chiar mai mic. Avantajul mobilei pe comandă este că va fi concepută exact pentru camera ta, va avea culoarea pe care ţi-o doreşti, iar preţul va putea fi negociat. Dezavantajele însă sunt şi ele multiple.

În primul rând, trebuie să îţi alegi foarte atent producătorul de mobilă. Există ateliere amenajate într-un garaj de bloc, care folosesc materiale ieftine, însă de foarte proastă calitate. În plus, contractele pe care le semnezi pot ascunde clauze ascunse, iar la nota de plata finală te poţi trezi că plăteşti în plus montajul, transportul sau TVA-ul.

"Asiguraţi-vă că foaia de pal ce urmează a fi folosită pentru mobilierul dumneavoastră costă mai mult de 100 de lei, pentru că tot ce este mai ieftin de atât e făcută în vreun garaj, iar melamina e lipită cu fierul de călcat", spune Constantin Ignat, directorul general al unei firme de profil.Un alt element la care trebuie să fii atent atunci când îţi comanzi mobilă este grosimea palului.

"Trebuie să aibă minimum 18 mm grosime", spune Marius Dumitrescu, un alt executant de profil. Mai ales dacă e vorba de uşile unui dulap, sau pereţii unei canapele rabatabile, este foarte important ca palul să aibă grosimea suficientă.

Reprezentanţii atelierelor de mobilă la comandă ne sfătuiesc ca, atunci când alegem un executant, să vizităm atelierul unde urmează a fi făcută mobila.

Spaţiul de lucru, biroul firmei respective, punctualitatea spun foarte multe despre cel care urmează să vă execute mobila.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite