Moartea Laurei David, deocamdată o enigmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Verişoara coafezei decedate a relatat, pentru Adevărul de Seară, filmul tragediei. Laura David, o coafeză din Târgu-Mureş, a decedat la începutul acestei săptămâni la secţia de Terapie intensivă a Spitalului Clinic Judeţean.

Claudia M., verişoara coafezei Laura David, a acceptat să relateze cum s-au scurs ultimele ore din viaţa rudei sale. Conform spuselor tinerei, femeia a început să se simtă rău încă de vineri, iar sâmbătă, familia acesteia a chemat ambulanţa.
Pentru că era slăbită, medicii de pe ambulanţă i-au administrat calciu şi i-au recomandat să se odihnească. Situaţia ei s-a înrăutăţit în cursul zilei de duminică şi tânăra a ajuns la SMURD cu un blocaj muscular. După o serie de analize, medicii nu au putut stabili cu exactitate un diagnostic şi au trimis-o la Clinica de Boli Contagioase pentru investigaţii amănunţite.
A fost plimbată
de la un spital la altul
„Au plimbat-o toată dimineaţa de la un spital la altul. Când s-a întors la Spitalul Judeţean, avea tensiunea foarte mică şi pulsul exagerat de mare, 300 din câte am auzit. Au legat-o la aparate şi i-au mai făcut o serie de analize, dar tot nu au stabilit un diagnostic“, povesteşte Claudia M.
Ea a adăugat că a fost un moment în care Laura şi-a revenit complet, s-a ridicat, i-a cerut mamei să-i facă un masaj, apoi şi-a smuls toate aparatele şi i-a spus să o ducă acasă, să nu moară în spital.
„A fost cumplit pentru mătuşa mea. A luat-o în braţe şi a încercat să o liniştească. Laura s-a uitat câteva secunde la ea, apoi şi-a lăsat capul pe spate. Aparatele au început să piuie. Au venit asistenta şi medicii şi au stabilizat-o. Dupa câteva ore am fost sunaţi şi anunţaţi că a murit“, a povestit verişoara.
Două decese suspecte
Laura a lucrat un timp la acelaşi salon la care lucra şi Olimpia Ciobanu, decedată şi ea în împrejurări suspecte în urmă cu şase săptămâni. Poliţia şi Parchetul cercetează împrejurările în care s-au produs cele două decese care par a avea o legătură între ele.
Se urmăreşte şi ipoteza conform căreia cele două femei luau de ceva vreme Reductil - medicament cu regim special ce se eliberează pe bază de reţetă doar persoanelor supraponderale - dar familiile refuză să dea declaraţii în acest sens. Mai există varianta unei intoxicaţii cu o substanţă folosită în saloanele de coafură, ipoteză care va fi verficată de anchetatori.
Ce spun colegele şi IML Mureş
Colegele Laurei spun că ipoteza pastilelor este exclusă. „Laura nu ne-a spus niciodată nimic despre faptul că ar lua pastile de slăbit“, a precizat Maria I., una dintre colege. Şeful IML Mureş, Hecser Laszlo, spune că nu există încă o dovadă clară că aceste două cazuri au ceva în comun. „Nu sunt probe pentru a face legătura între cazuri. Autopsia a scos la iveală, ca şi cauză a decesului, insuficienţa cardio-respiratorie. Aşteptăm analize toxico-patologice amănunţite“, a precizat şeful IML.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite