Moarte suspecta a unui angajat al lui Omar Hayssam

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Seful departamentului de expediere de la SC Best Wood Nehoiu, firma lui Omar Hayssam, a murit in conditii suspecte la inceputul acestui an. Cadavrul sau a fost pescuit din albia raului Buzau.

Seful departamentului de expediere de la SC Best Wood Nehoiu, firma lui Omar Hayssam, a murit in conditii suspecte la inceputul acestui an. Cadavrul sau a fost pescuit din albia raului Buzau. Autoritatile au clasat initial dosarul, insa in prezent anchetatorii vor sa reia cercetarile. Petre Padosu a lucrat la Foresta Nehoiu dinainte de 1989, iar in ultimii ani, ca angajat al lui Omar Hayssam si al aghiotantului acestuia, Mohammad Munaf, a vazut multe. In orasul Nehoiu domneste legea tacerii. Ziua de 11 ianuarie 2005 a fost si ultima din viata lui Petre Padosu. El locuia in localitatea buzoiana Basca, la o distanta de cativa kilometri de Nehoiu. In ziua fatidica, a plecat, ca de obicei, la ora 5,30, cu primul autobuz. El a fost insotit de Veronica Raduca, o consateana a sa. Cateva ore mai tarziu, cadavrul lui Petre a fost pescuit din albia raului Buzau. "Nu credem in rezultatul anchetei. Este clar ca Petre a murit inecat, insa in raportul de expertiza medico-legala nu se face vorbire despre loviturile existente pe corpul sau. Avea urme de lovire la pometi, pe frunte si barbie", ne-a declarat Gheorghe Radulescu, cumnatul victimei. Conform raportului medico-legal, decesul a survenit ca urmare a submersiei accidentale in apa, asfixie mecanica si hipotermie excentrica. Cu acest rezultat, politistii au clasat initial cazul ca o moarte accidentala. "Nu exista suspiciuni de omor. Este o moarte accidentala", au declarat surse din cadrul IPJ Buzau. In certificatul de deces nu este insa trecuta nici o cauza a mortii. La scurt timp dupa acest eveniment, lumea a inceput sa vorbeasca. Se contura din ce in ce mai mult ideea ca Petre Padosu a fost ucis, fiindca stia prea multe despre afacerile lui Omar Hayssam.
Varianta sinuciderii, exclusa de vecini
Localnicii au o varianta care contrazice ancheta politiei. De la preluarea fabricii Foresta Nehoiu de catre arabi, noua conducere a decis ca accesul in unitate sa se faca exclusiv pe la "observator", adica poarta principala. Celelalte intrari erau folosite doar din interior catre exterior, cand aveau loc transporturi de masa lemnoasa. Majoritatea angajatilor veneau la serviciu cu autobuzul, iar statia se afla in apropierea intrarii principale. Cadavrul lui Petre Padosu a fost gasit la 200 de metri de o alta intrare, unde nu avea ce sa caute la acea ora. Un alt amanunt important este faptul ca geaca si geanta de serviciu ale victimei nu au fost gasite asupra sa. In geanta se aflau cheile de la toate utilajele Best Wood, de la magazie si de la unele birouri. Varianta unui accident este combatuta de prietenii si cunostintele victimei. O alta varianta, aceea a sinuciderii, este demontata la randul ei de oameni, care il cunosteau. Era un tip echilibrat care nu astepta decat pensia. Si, daca s-ar fi sinucis, nu ar fi avut parte de o inmormantare crestineasca, cu preot si slujba. Printre cei care s-au ocupat de primele investigatii se numara si agentul principal Diacanu, poreclit "Manga", vecin cu Padosu.
Victima cunostea dedesubturile afacerilor lui Hayssam
Brusc, dupa ce presa a inceput sa se intereseze de caz, politistii din Nehoiu au intocmit un dosar de cercetare penala pe care l-au transmis Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau. Se punea in premiera problema unei morti suspecte. Surse judiciare buzoiene ne-au declarat ca urmeaza ca Petre Padosu sa fie exhumat, iar autopsia sa fie refacuta, pentru a stabili cu exactitate cauza mortii. Pe cine incurca Petre Padosu? Din 1999, acesta a aflat multe dintre afacerile pe care Omar Hayssam, prin administratorul de la Best Wood, Mohammad Munaf, le-a derulat la limita legii si, uneori, in afara acesteia. Prin functia pe care o detinea, pe desfacere si proiectare, victima avea acces la documente. Nu toate erau insa in regula. Unul dintre dosarele in care a fost arestat Omar Hayssam este legat de transferul de active de la SC Foresta Nehoiu SA catre SC Best Wood Nehoiu SRL. Dupa ce Hayssam a pus mana pe fabrica, a aparut o creanta a Foresta catre Best Wood. Pentru stingerea acestei creante a fost conceput un sistem comercial fictiv, prin care Best Wood a inregistrat in contabilitate achizitia unui utilaj in valoare de 77 miliarde de lei. In realitate, acest utilaj nu exista, cu toate ca el a fost revandut ulterior de Best Wood catre Foresta. Motivul acestei tranzactii a fost incasarea TVA aferente. Astfel de afaceri au mai fost derulate si cu alte societati administrate de apropiatii lui Omar Hayssam.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite