Mittal promite o nouă cocserie la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a investit 47 de milioane de euro în Uzina Cocso-Chimică din cadrul combinatului de la Galaţi, uzină pe care a închis-o în această vară, ArcelorMittal este dispusă să investească alte 150-200 de milioane de euro într-o nouă baterie de acest tip în următorii ani, în măsura în care piaţa îşi va reveni.

Deşi Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a avansat anul 2011 ca termen în care o nouă cocserie ar trebui construită pentru ca ArcelorMitall să-şi îndeplinească obligaţiile din contractul de privatizare, Thierry Le Gall, directorul general al companiei, a precizat că se află încă în negocieri privind acest termen.

„Este nevoie de timp pentru construcţia unei noi cocserii“, a spus Le Gall. El a expliat că a fost nevoit să închidă vechea baterie pentru că producţia combinatului scăzuse cu 60%, iar soluţia de a importa cocs în loc de a-l produce a fost singura competitivă. Le Gall a mai spus că regiunea care include România este singura în care se pot înregistra creşteri considerabile în următorii ani.

„Deşi suntem încă în criză, producţia şi-a mai revenit şi este în prezent cu 40% mai mică faţă de nivelul din 2008“, a punctat oficialul ArcelorMitall, arătând că valorile din anii trecuţi pot fi atinse doar în anul 2012.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite