Mitropolitul Bartolomeu Anania apără Roşia Montană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o scrisoare des-chisă adresată ministrului mediului, Attila Korodi, Mitropolitul Clujului Bartolomeu Anania ia apărarea Roşiei Montane. Înaltul ierarh precizează: " Roşia

Într-o scrisoare des-chisă adresată ministrului mediului, Attila Korodi, Mitropolitul Clujului Bartolomeu Anania ia apărarea Roşiei Montane.

Înaltul ierarh precizează: "<> Roşia Montană se află acum într-o fază fierbinte, de maximă tensiune între cei care cred că în România totul poate fi cumpărat cu bani (inclusiv conştiinţele) şi cei care se luptă din răsputeri pentru apărarea unui foarte preţios patrimoniu istoric, cultural şi economic, precum şi a demnităţii noastre naţionale.

(...) Îmi fac o datorie de conştiinţă în a vă ruga, domnule ministru, să depuneţi toate eforturile şi să folosiţi toate pârghiile legale pe care vi le conferă funcţia pe care o deţineţi pentru salvarea Roşiei Montane, a Transilvaniei şi a zonelor învecinate de la un dezastru ecologic sigur.

Ştim că Roşia Montană e ameninţată de sărăcie, dar acum are de ales între a fi săracă sau a nu fi deloc.
Împotriva sărăciei pot exista soluţii, dar nu şi împotriva crimei ecologice pentru înfăptuirea căreia se cheltuiesc sume enorme, se consumă intrigi de culise, se falsifică expertize şi se sustrag documente întocmite de specialişti". Scrisoarea mai subliniază că există o alianţă a tuturor confesiunilor creştine din Ardeal în privinţa salvării acestui spaţiu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite